bannerPos

Valuta: Svensk krone i laveste niveau i ti år

ritzau Finans

09-10-2019 14:40

Den svenske krone tager onsdag et nyt fald over for den danske krone. Den ligger nu i sit laveste niveau over for både den danske krone og euro i ti år.

- Faldet afspejler en forværring af de forværrede globale udsigter, siger Stephen Gallo, valutastrateg i BMO Capital Markets, til Reuters.

Han forventer, at kronen vil falde til 11,00 svenske kr. mod den fælles europæiske valuta, og det er tæt på niveauer, der ikke er set siden finanskrisen. Sveriges konkurrenceevne som eksportør står bag tilbagegangen, siger han.

Det er Sveriges åbne økonomi, der gør den svenske krone sårbar, og handelstvisten mellem verdens to største økonomier har skadet den svenske vækst, i den tid hvor handelskrigen har kørt.

Onsdag kom det frem, at Kina er åben for at indgå en delvis handelsaftale med USA, selv om landet i denne uge sortlistede endnu flere kinesiske tech-selskaber.

Den kinesiske vicepræsident og topforhandler, Liu He, har tilbudt at øge købet af amerikanske landbrugsvarer med 10 mia. dollar om året, så landet sammenlagt vil købe for 30 mia. dollar om året, skriver Financial Times onsdag på baggrund af kilder tæt på sagen.

USA og Kina har aftalt officielt at mødes ved forhandlingsbordet torsdag og fredag.

En svensk krone koster onsdag 0,6839 danske kroner mod 0,6864 danske kr. tirsdag eftermiddag. En euro koster 10,91 svenske kr. mod 10,88 svenske kr. torsdag eftermiddag.

 

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next