bannerPos

Valuta: Svensk krone i laveste niveau i ti år

AF: RITZAU FINANS

09-10-2019 14:40

Den svenske krone tager onsdag et nyt fald over for den danske krone. Den ligger nu i sit laveste niveau over for både den danske krone og euro i ti år.

- Faldet afspejler en forværring af de forværrede globale udsigter, siger Stephen Gallo, valutastrateg i BMO Capital Markets, til Reuters.

Han forventer, at kronen vil falde til 11,00 svenske kr. mod den fælles europæiske valuta, og det er tæt på niveauer, der ikke er set siden finanskrisen. Sveriges konkurrenceevne som eksportør står bag tilbagegangen, siger han.

Det er Sveriges åbne økonomi, der gør den svenske krone sårbar, og handelstvisten mellem verdens to største økonomier har skadet den svenske vækst, i den tid hvor handelskrigen har kørt.

Onsdag kom det frem, at Kina er åben for at indgå en delvis handelsaftale med USA, selv om landet i denne uge sortlistede endnu flere kinesiske tech-selskaber.

Den kinesiske vicepræsident og topforhandler, Liu He, har tilbudt at øge købet af amerikanske landbrugsvarer med 10 mia. dollar om året, så landet sammenlagt vil købe for 30 mia. dollar om året, skriver Financial Times onsdag på baggrund af kilder tæt på sagen.

USA og Kina har aftalt officielt at mødes ved forhandlingsbordet torsdag og fredag.

En svensk krone koster onsdag 0,6839 danske kroner mod 0,6864 danske kr. tirsdag eftermiddag. En euro koster 10,91 svenske kr. mod 10,88 svenske kr. torsdag eftermiddag.

 

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next