bannerPos

Slagteri garderer sig mod mangel på arbejdskraft

Kyllingeproducenter skal kunne få slagtet deres kyllinger, selv hvis HKScan bliver ramt af coronasmitte. Derfor forsøger slagteriet nu at opgradere deres jobbank med mennesker, der har mistet deres job. Foto: Colourbox

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-04-2020 07:53
Fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup supplerer nu op i deres jobbank for at kunne sikre slagtningerne i den kommende tid.

Mens coronakrisen har betydet, at mange danskere har mistet arbejdet, er der godt gang i hjulene i fødevareproduktionen. Det gør sig også gældende hos fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup mellem Skive og Struer, der tidligere var kendt som Rose Poultry. Salget af kyllingekød er nemlig steget med 10-20 procent den seneste måned, og derfor er det i sagens natur vigtigt, at man kan opretholde den nuværende produktion. Derfor har slagteriet rakt ud til mennesker, der har mistet deres job den seneste tid, for at få dem skrevet op i en jobbank, der skal sikre, at kyllingeproducenterne kan få slagtet og kødet videre til butikkerne. Og det har fået en fin modtagelse hos de ledige.- Vi er tilfredse med den interesse, der har været. Men vi har selvfølgelig også søgt erfarent personale, og der er jo ikke nogle slagterier, der har fyret personale i større omfang, så det er jo ikke dem, der primært har henvendt sig, siger Brian Møller Iversen, der er producentchef hos HKScan. 

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next