Familielandbruget: Populære planteavlsmøder

Efter fremmødet af dømme, havde flere af Familielandbrugets medlemmer glædet sig til igen at kunne samles fysisk. I hvert fald var der fuldt hus til foreningens fynske planteavlsmøder.

Traditionen tro har Landbrugsrådgivning Syd holdt planteavlsmøder i alle deres afdelinger, herunder i Tved og i Odense.

På Fyn blev deltagerne budt velkommen med smørrebrød, hvorefter de fik præsenteret aktuelle emner af planteavlskonsulenterne Lene Jakobsen og Nikolaj Ustrup Jørgensen.

Blandt andet var der indlæg om Cap-reformen og de nye husdyrgødningsregler. Der blevet givet fif til vurdering af gødningsindkøb ved en given gødnings- og kornpris samt introduceret nye triazolregler, når der skal svampebehandles. Endelig blev deltagerne også klogere på fordele ved GPS jordprøver.

Godt at mødes fysisk

- I Tved var vi 40 deltagere og i Odense 30. Så der var ikke mange stolesæder ledige. Det har været rigtigt godt igen at mødes fysisk, siger Lene Jakobsen.

- Det, at vores medlemmer kan stille spørgsmål til vores fremlæggelser, giver ofte en bedre forståelse. Det er godt nok, hvad man kan læse sig til via nyhedsbreve, men de fysiske møder er altså at foretrække. Det har været så hyggeligt, understreger hun.

Læs også