Anders står bag høstkaravane i Texas: - Vi skal høste 16.000 hektar de kommende måneder

Anders Buus Thomsen kommer fra Roust ved Esbjerg. Han har sammen med sin kone, Amanda, opbygget en høstkaravane, der netop har startet hvedehøsten i Texas, hvor Effektivt Landbrug i lørdags møder dem og deres ni unge piloter. - Vi starter op med helt nye mejetærskere hvert år, fortæller han.

Vi er nu i det nordlige Texas.

Fem helt nye John Deere-mejetærskere, hver med 40 fods skærebord og navngivet »BT Harvester«, står på række i en nyhøstet hvedestubmark sammen med to store traktorer med kornvogne.

Det er en af de berømte høstkaravaner, der netop har startet årets hvedehøst i USA med at høste de første modne hvedemarker i Texas – for herfra at høste sig vej nordpå de kommende par måneder helt op til grænsen til Canada.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Effektivt Landbrug på Route 66

Som optakt til præsidentvalget i november rejser Effektivt Landbrug til USA for at tale med landmænd langs Route 66. Her kan du lære om de udfordringer, landets ranchers og farmers står med i hverdagen, og hvilke håb og ønsker de har til den kommende præsident.

Læs mere her

Læs også