Højeste standard: Harald laver Norsvin-avlsdyr til eksport

Norsk genetik vinder stærkt frem også uden for Norge. - Her i august leverer vi de første 160 avlsdyr til Finland. Det er renracede norske landsvin til at producere typen TN70, fortæller Harald Gropen.

- Min bedstefar byggede denne svinestald i to etager i 1966. Den var efter norske forhold meget stor og har betydet, at vi har lov til at have dobbelt så mange søer, som loven ellers tillader her i Norge, forklarer Harald Gropen. Fotos: Jørgen P. Jensen Maskinhusets porte glider automatisk op, da vi skal se markmaskinerne til de 2 x 25 hektar med vårbyg og havre. Da sønnen nu er med i landbruget overvejes det at købe en nærliggende gård mere. - I så fald skal vi have yderligere en traktor, fortæller Harald Gropen. Norske landmænd får et særligt tilskud fra staten til at indkøbe markmaskiner. - Vi bestemmer selv, hvad beløbet skal anvendes til, forklarer Harald Gropen.

I dag har Harald Gropen den højeste standard på avlsdyr indenfor Norsvin i Norge.

- Indtil for nylig havde vi opformering. Nu er vi gået et niveau højere til en forædlingsbesætning og leverer avlsdyr direkte til eksport. I år skal vi for eksempel eksporter 550 polte til Finland. Det har længe været vores mål at nå hertil.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også