Oplev Brasilien og Argentina på studietur

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for selv at opleve noget af det på en studietur fra den 20. november til den 4. december 2022.

De berømte Iguazu-vandfald på grænsen mellem Brasilien og Argentina er verdens mest vandrige. Copa Cabana-stranden har alle hørt om, og nu er chancen der for at besøge den og bade i Atlanterhavet.

Turen starter for alvor, når vi lander i millionbyen Rio de Janeiro.

Vi kører straks til den verdensberømte Copa Cabana-strand, hvor vi bor med flot udsyn.

Selvfølgelig skal vi også opleve flere af byens største seværdigheder, som for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur på bjergtoppen højt hævet over byen.

En af dagene kører vi ud af Rio for at besøge landbrug og en mindre by, der er noget helt for sig selv med et fødevaremarked, der har fokus på gode, friske råvarer.

Vandfald imponerer

Efter godt to dage i og omkring Rio flyver vi til Foz do Iguazu. Her skal vi opleve de helt igennem meget storslåede vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Og vi skal ud at sejle på floden i store gummibåde meget tæt på vandfaldene. Vi skal også besøge verdens næststørste vandkraftværk Itaipu.

Der er et besøg på et typisk brasiliansk landbrug med dyrkning af blandt andet soja i de store, smukt svungne bakker.

Plantage og tangoshow

Efter de gigantiske oplevelser kører vi videre sydpå i bus mod Buenos Aires. Undervejs besøger vi en meget stor teplantage, der dyrker den såkaldte mate, der drikkes af alle argentinere fra morgen til aften.

Vi overnatter et par gange undervejs og skal også bo i en by med varme kilder, som vi håber på at få tid til at opleve. Under alle omstændigheder er der svømmepøl på hotellet.

Ved ankomsten til Buenos Aires sejler vi en tur i Tigre-deltaet og skal bagefter på en sightseeing til de mest unikke seværdigheder. Et tangoshow er også med, før vi kører ud på pampassen for at besøge farme, en »feedlot« med opfedning af kvæg, en frøavler til danske andelsejede DLF og landbrug med forskellige, typiske produktioner.

Erfaren rejseleder

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med de lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning.

Turen koster, inklusiv helpension, 29.995 kroner med i delt dobbeltværelse – tillæg for eneværelse er 4.500 kroner.

Se yderligere omtale og det detaljerede program på www.rejsogoplev.dk, hvor det er nemt at tilmelde sig online, eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også