Soldreven låge

Poda Hegn producerer lågeautomatik, der får strøm fra solen og derfor kan installeres på låger overalt i naturen. Den soldrevne lågeautomatik giver bekvem adgang til indhegnede naturområder og sørger for, at dyrene er sikkert indhegnede.

Lågen åbnes ved et tryk på en knap, så for eksempel ryttere og cyklister bekvemt kan komme igennem. Lågen lukker selv, så dyrene i indhegningen ikke løber ud.

Den soldrevne automatik fra Poda Hegn giver mulighed for at åbne og lukke en låge automatisk, blot med et tryk på en knap - også på afsides steder, hvor der ikke er adgang til 230 Volt. Motor og styring kører nemlig på 24 Volt og forsynes med strøm fra solcellepaneler. Den soldrevne automatik kan monteres på de fleste låger og tilpasses efter behov.

Systemet er blandt andet velegnet til låger på ridestier, der går gennem indhegnede områder - for eksempel naturarealer, der afgræsses med får eller andre dyr. Automatikken aktiveres med en trykknap, der monteres i en bekvem højde, så eksempelvis ryttere kan blive på hesten, når han/hun skal igennem lågen. En blød start/stop-funktion aktiverer lågen uden pludselige ryk, der typisk kan forskrække heste.

Lukker automatisk

Automatiklåger er også særdeles velegnet til brug for kørestolsbrugere og andre handicappede, der kan have svært ved at åbne og holde tunge, selvlukkende låger mens de passerer. Fotoceller registrerer bevægelse i lågeåbningen, så lågen ikke lukker, før man er helt igennem. Automatikken sørger desuden for at lukke lågen et fastsat antal sekunder efter åbningen, så der ikke er nogen risiko for, at lågen efterlades åben og dyrene løber ud af indhegningen.

Læs også