Græsset svinder på folden – Tag dine forholdsregler i fodringen

Det er blevet årstiden, hvor risiko og forebyggelse af spiserørsforstoppelse bør have fokus. Dyrlæger oplever en stigning i antallet af tilfælde.

Det er efterår, og der begynder så småt at være mangel på græs på foldene, hvilket betyder, at hestene godt kan være rigeligt sultne, når de kommer ind på stald.

- Lige nu oplever vi en stigning i tilfælde af spiserørsforstoppelser – vær derfor opmærksom på, at hesten ikke kommer direkte ind til store mængder krybbefoder, når den kommer ind fra fold.

Sådan lyder opfordringen på Højgård Hesteklinik Aalborgs facebookside.

Her sætter dyrlægerne fokus på risikoen for, at hesten kan foræde sig og få en spiserørsforstoppelse, hvis den spiser for hurtigt.

Start med strå

- Tildel hesten stråfoder på folden, og lad også gerne hesten starte med lidt hø, inden den tildeles krybbefoder, lyder anbefalingen.

Alternativt kan der tilsættes lucerne til foderet eller lægges et par store sten i krybben, der forhindrer hesten i at spise alt for hurtigt,

- Symptomerne på en spiserørsforstoppelse kan være hoste, foder/savl eller skum ud af mund og være næse samt koliksymptomer, lyder det fra Højgård Hesteklinik Aalborg, der påpeger, at dyrlægen skal kontaktes, hvis man ser symptomer på spiserørsforstoppelse.

Læs også