Fra Japan til Hjørring

Mads Dissing Hansen er 13 år gammel og stiller med kviekalven Kinniku af racen Wagyu.

Det er første gang, at kødracen Wagyu fremvises i ringen på Hjørring Dyrskue, når 13-årige Mads Dissing Hansen stiller med kviekalven Kinniku.

- Navnet er japansk og betyder muskulær, siger Mads, som foruden at gå i 7. klasse i Hjørring også dygtiggør sig i japansk sprog en gang om ugen.

Hele familien, som også tæller to brødre og far Morten, som er mælkeproducent, har en enorm interesse for Japan.

- Det er hele deres land, kultur og sådan noget, jeg synes, er spændende, siger Mads Dissing Hansen.

ET-arbejde

Interessen for landet begyndte, da drengene var yngre, og Disneyfilmene tit blev fravalgt for i stedet at se japanske animationsfilm.

Sidste sommer blev der endnu engang pustet til Japan-interessen, da klovbeskæreren til stedets 260 malkekøer spurgte, om far Morten ikke kunne lave et par Wagyu-dyr til ham.

- Vi gør rigtig meget i avl, ET, ilægning af embryoner og sådan noget. Derfor blev jeg fanget af en skør idé, griner Morten Hansen, som selv købte fire Wagyu-embryoner.

Flere på vej

Fire embryoner er i første omgang blevet til kviekalven Kinniku, men hun skal ikke være eneste Wagyu-dyr på stedet.

- Jeg ved ikke, hvor mange vi skal have, men Kinniku skal helt sikkert også skylles, når hun bliver lidt ældre, siger Mads Dissing Hansen.

- Ja, det her med Japan er ligesom blevet en fælles interesse for os, og derfor tror jeg også, vi skal til Japan næste sommer, skal vi ikke det Mads? Spørger Morten Hansen.

Inden familien fordyber sig i rejseplanerne til Japan, kan du se den muskelfyldte kvie efter Wagyutyren Mister Fuji på Hjørring Dyrskue. Hun forventes at ramme en vægt på 500-600 kg som fuldvoksen.

 

Effektivt Landbrug A/S

Odensevej 29
5550 Langskov