Landbruget bidrager i høj grad til samfundet

Fødevarerne kommer fra landbruget og ikke supermarkedet. Og med faglighed og innovative løsninger er dansk landbrug et foregangsland for andre, lød det fra borgmester Søren Smalbro på skuet i Hjørring.

Der var høj solskin og god stemning, da Hjørring Dyrskue slog dørene op til sit 175 års jubilæumsskue. Det var et længe ventet skue, som efter to års corona endelig kunne byde publikum velkommen igen. Også landmand og borgmester for Hjørring Kommune Søren Smalbro havde set frem til dagen.

- Jeg har de sidste 30-35 år nydt at komme på Hjørring Dyrskue i forskellige sammenhænge – og det at være på dyrskue er at se på dyr, maskiner, måske handle en smule, møde kollegaer og i det hele taget nyde landbrugskulturen på nærmeste hold – det er stort, sagde Søren Smalbro, da han holdt sin første åbningstale som borgmester på Hjørring Dyrskue.

At man er i et landbrugsområde, lagde borgmesteren ikke skjul på.

- Cirka totredjedele af arealet i Hjørring Kommune er landbrugsjord, og cirka det samme i vores nabokommuner, sagde han.

Han kom ind på hele den cyklus, som landbruget er en del af, fra jorden bliver dyrket til fødevarer og energi.

- Hele pakken er til debat fra tid til anden, sagde han og pegede på, at der ligger en stor formidlingsopgave.

- Fødevarerne kommer fra landbruget og ikke supermarkedet, fastslog han og henviste til, at forståelsen for landbruget ikke altid er stor.

 

 

Effektivt Landbrug A/S

Odensevej 29
5550 Langskov