Formand med udfordringer

Martin Pedersen er kommet frisk fra landbrugsskole og lige ind som formand for mandskab og maskiner på ærtehøster-dagholdet. – Det er meget spændende, at få teamet til at fungere optimalt, fortæller han.

Martin Pedersen har lige færdiggjort sin uddannelse som produktionsleder fra Dalum Landbrugsskole, inden han startede som formand for dagholdet her på ærtehøsterteamet. - Vi kører konstant med seks ærtehøstere døgnet igennem, så længe der er ærter at høste, fortæller Martin Pedersen. Søndag var de seks ærtehøstere og deres hjælpegrej sat på stand-by, mens de afventede nye høstklare ærtemarker. - Vi høster let over 60 hektar ærter dagligt. Men i den løbende såning af nye ærtearealer er der kun planlagt 40-45 hektar til daglig modning, fortæller piloterne på ærtehøsterne.

Mandskabet på de seks store ærtehøstere fra Døllefjelde Maskinstation, der ligger på det sydlige Lolland, består af et daghold og et nathold.

- Hvert hold er på seks piloter, en formand og en teknisk ansvarlig, der hele tiden indstiller maskinerne korrekt, fortæller Martin Pedersen, som er formand på dagholdet i øjeblikket.

- Vi kører konstant med seks ærtehøstere døgnet igennem, så l&aeli

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også