bannerPos

38 sager politianmeldes på mistanke om svig

04-09-2019 16:50

38 sager, hvor der er mistanke om svig, er efter anbefaling fra Kammeradvokaten, sendt til Syd- og Sønderjyllands Politi. Det oplyser Landbrugsstyrelsen, der har politianmeldt 38 sager på grund af mistanke om, at der er begået svig i forbindelse med støtteansøgninger.

Mistanken om svig er opstået i forbindelse med sagsbehandlingen, og der er ikke sket udbetaling i sagerne. Nu skal Syd- og Sønderjyllands Politi undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse.

Det er ikke første gang i år, at det sker. I marts overdrog Landbrugsstyrelsen 17 sager til politiet med henblik på videre efterforskning og efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt.

- Da der potentielt kan være tale om svig med EU-midler, vil Landbrugsstyrelsen udover dansk politi også indberette de enkelte tilskudssager til Rigsrevisionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF), skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Landbrugsstyrelsen har desuden besluttet at genoptage en række andre sager om projektstøtte som følge af det øgede fokus på svig. De berørte støtteansøgere vil løbende få besked fra Landbrugsstyrelsen, skriver styrelsen, der ikke har yderligere kommentarer.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next