bannerPos

38 sager politianmeldes på mistanke om svig

Redaktionen

04-09-2019 16:50

38 sager, hvor der er mistanke om svig, er efter anbefaling fra Kammeradvokaten, sendt til Syd- og Sønderjyllands Politi. Det oplyser Landbrugsstyrelsen, der har politianmeldt 38 sager på grund af mistanke om, at der er begået svig i forbindelse med støtteansøgninger.

Mistanken om svig er opstået i forbindelse med sagsbehandlingen, og der er ikke sket udbetaling i sagerne. Nu skal Syd- og Sønderjyllands Politi undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse.

Det er ikke første gang i år, at det sker. I marts overdrog Landbrugsstyrelsen 17 sager til politiet med henblik på videre efterforskning og efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt.

- Da der potentielt kan være tale om svig med EU-midler, vil Landbrugsstyrelsen udover dansk politi også indberette de enkelte tilskudssager til Rigsrevisionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF), skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Landbrugsstyrelsen har desuden besluttet at genoptage en række andre sager om projektstøtte som følge af det øgede fokus på svig. De berørte støtteansøgere vil løbende få besked fra Landbrugsstyrelsen, skriver styrelsen, der ikke har yderligere kommentarer.

Kryb og kravl virker mod skadegørere

Hos Borregaard Bioplants i Hvidovre fører man et stort udvalg i såvel nyttedyr som bakterier og svampe, der virker mod skadegørere. Flere er godkendt i markafgrøder.

Strammere krav i ny ordning

Tilsagnskrav vægter miljøeffekter højere end bedriftsstørrelsen i ny ordning til kvæg og gartneri.

EU-tilskud hjalp generationsskifte i mål

En støtteordning med tilskud fra EU var med til at gøre et generationsskifte muligt for far og søn i Thy. Forarbejde og rådgiver-hjælp sikrede dem en smidig proces, mener de.

Knap halvdelen af rapsmarkerne skal sprøjtes mod jordlopper

Planteavlskonsulenterne har i denne uge fundet bekæmpelsesbehov for larver i 45 procent af rapsmarkerne landet over.

Moderne kameraløsninger gør det nemt at overvåge bedriften inde og ude

Overvågning af landbrugsbedrifter vinder frem. Optagelserne kan dokumentere adfærd overalt og brugs som værn mod aktivister eller til efteruddannelse, når udførte arbejdsopgaver filmes og evalueres.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Nyt bejdsemiddel mod rapsjordlopper

Efter EU's forbud mod insektbejdse med neonikotinoider er der behov for en anden type bejdse til blandt andet rapsudsæd. Corteva har nu midlet Lumiposa klar, som også vil aflaste den stigende pyrethroid-resistens.
Side 1 af 1664 (33269 artikler)Prev1234567166216631664Next