Leverer ekspertise og knowhow til opgaven

- Vi driver en købmandsforretning, hvor kunderne bestiller, og vi leverer ekspertise og knowhow til opgaven, lyder det fra indehaver af entreprenørfirmaet Woodlife ApS, Trolle Valentinsen i Herringe.

- Der er en forventning om, at vi kommer med noget grej, der dur, når vi kommer som et indlejet firma, påpeger entreprenør Trolle Valentinsen, der her ses med sønnen Niels Peter og medarbejder gennem 11 år Martin Christensen (th). Fotos: Camilla Bønløkke

Trolle Valentinsens søn Niels Peter på fem år viser med glæde maskinerne frem, ligesom han også gerne illustrerer, hvordan der kommunikeres i walkien i minigraveren. - Vi plejer at sige, at vi driver forretning svarende til en købmandsforretning, hvor kunderne bestiller, og vi siger »Så gerne« - og leverer ekspertise og knowhow til opgaven, lyder det fra Trolle Valentinsen. Inden for det seneste års tid har Woodlife fra Ringe Maskinforretning købt tre minigravere en ni ton Case CX90D, en 2,6 ton Case CX26C og en 1,9 ton Case CX19C.

Woodlife gør også en del i fældning af vanskelige træer tæt på huse, bygninger og el-ledninger. Til de opgaver er maskineriet også klar. Trolle Valentinsen driver privat 120 hektar planteavl fra Herringegaard og er til de arbejdsopgaver også godt kørende.

- Det hele startede lidt ved en tilfældighed med en rendegraver.

Sådan fortæller Trolle Valentinsen om begyndelsen på entreprenørfirmaet Woodlife ApS i Herringe ved Ringe, som han til nytår kan fejre sit 20-års jubilæum med.

- Jeg var for 20 år siden ansat på Sandholt Gods. En dag blev jeg ringet op af en kollega, der spurgte, om godset mon ville leje en rendegraver ud i et par dage. Forespørgslen sagde Harald Kirketerp-Møller god for, men et par dage blev hurtigt til et par måneder, og da jeg endelig var tilbage med rendegraveren, sagde Harald Kirketerp-Møller, at jeg da vist skulle være selvstændig, og at vi derfor skulle ud at købe en rendegraver til mig. Så det var lidt af et tilfælde, at jeg endte som selvstændig i foråret 2002.

Siden er det gået slag i slag for Trolle Valentinsen. Efter fem-seks år kom den første medarbejder til. I første omgang af nød på grund af sygdom, men da Trolle Valentinsen igen var på benene, og valget skulle stå mellem en fyring eller endnu en rendegraver, blev det til en investering i yderligere en rendegraver.

En stigende efterspørgsel har siden ført til en løbende udvikling af entreprenørfirmaet, der i dag tæller otte mand.

Varierede opgaver

Oprindeligt var det opgaver som skoventreprenør, der fyldte mest i ordrebogen, men siden er en bred vifte af arbejdsopgaver kommet til, hvor entreprenøropgaver indenfor vandforsyning, fjernvarme og elforsyning fylder i overvejende grad.

- Det er ikke længere direkte skovopgaver, som vi arbejder i. Derimod gør vi en del i fældning af vanskelige træer tæt på huse, bygninger og el-ledninger, og derudover arbejder vi hovedsageligt med opgaver indenfor forsyningen – som regel indlejet via Munck, eller andre større firmaer og forsyningsselskaber. Her stiller vi med maskinen og manden, som har den erfaring og viden, der skal til at klare opgaven, forklarer Trolle Valentinsen og fortsætter:

- Vi plejer at sige, at vi driver forretning svarende til en købmandsforretning, hvor kunderne bestiller, og vi siger »Så gerne« - og leverer ekspertise og knowhow til opgaven.

Grusgrav

Sideløbende med entreprenørdelen omfatter Woodlife også Espe grusgrav. Ifølge Trolle Valentinsen er der tale om en lille lokal grusgrav, hvorfra der er et omfattende trailersalg af grus og sten, harpet og uharpet muld, støbemix, stabilgrus og perlesten.

Derudover er der en anden gren af forretningen, der omfatter salg af træpiller og brænde. En driftsgren, der oprindeligt var rigtig stor, men som igennem årene har været markant faldende i takt med brændefyrets vej ud af markedet.

I dag sælges der årligt 600 rummeter savet og kløvet brænde og omkring 500 tons træpiller.

Styr på tingene

Trolle Valentinsen driver privat 120 hektar planteavl fra Herringegaard, hvorfra det særskilte selskab Woodlife også holder til med maskinparken.

Der er tale om en ejendom, der lige fra den første meter af tilkørselsvejen udstråler stringent orden. En linje, der også afspejles i maskinparken, som står rengjort og velplejet både udvendig og indvendig.

- Vi træder ikke ind i maskinerne med sko på. Det er jo vores andet hjem, påpeger Martin Christensen, der har været ansat i snart 11 år.

På samme vis står det til med ejendommens renoverede længer. Her mødes man af et værkstedsgulv, hvor det knap ville være at se på et par hvide sokker, hvis man gik på tværs uden sko.

Ifølge Trolle Valentinsen prioriteres orden bare altid højt – også i de travle perioder. Så er tingene til at finde, og det er rart at arbejde med.

Erfarne folk

Generelt har flokken af erfarne medarbejdere været ansat i en længere årrække, og fællesnævneren er selvstændigt arbejdende og løsningsorienterede medarbejdere, der brænder for jobbet og føler sig hjemme i de maskiner, som opgaverne skal klares med.

- Vi har jo rigtig mange forsyningsopgaver inde midt i Odense, og når man skal køre og grave midt i et vejkryds, hvor det vi kommer ned til, ligner et stort garnnøgle, så er erfaringen nødvendig, påpeger Trolle Valentinsen, der understreger, at de netop lever højt på at være et firma med kompetente medarbejdere, der ved hvad det drejer sig om, og som tager opgaven på sig og med sig.

- Samtidig er der også en forventning om, at vi kommer med noget grej, der dur, når vi kommer som et indlejet firma. Så er der ikke tid til, at vi skal vente hele eller halve dage på reservedele. Derfor sætter vi stor pris på, at vi har Ringe Maskinforretning blot 16 minutter væk, når vi holder inde midt i Odense.

Nyerhvervelser

Inden for det seneste års tid har Woodlife netop fra Ringe Maskinforretning købt tre minigravere - en ni ton Case CX90D, en 2,6 ton Case CX26C og en 1,9 ton Case CX19C. Maskiner, som sønnen Niels Peter på fem år med glæde viser frem, ligesom han også gerne illustrerer, hvordan der kommunikeres i walkien i minigraveren.

- Det er nyt for os at køre Case. Tidligere kørte vi JCB med stor tilfredshed, men den nære serviceaftale er afgørende i forhold til vores kunder, forklarer Trolle Valentinsen, der af samme årsag også er skiftet til Hydrema indenfor rendegravere, idet der også er en fynsk bosiddende servicemand klar, når der er brug for hjælp.

Læs også