Vindfeldt får nedsat straf for ulovlig indtrægning

Landsretten har slået fast, at det var ulovligt, da den tidligere formand for Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, trængte ind i en grisestald i Stubbekøbing. Men retten har nedsat Vindfeldts straf til en bøde.

Henrik Vindfeldt er idømt en bøde på 37.500 kroner for at have trængt ulovligt ind i en grisestald i Stubbekøbing på Falster i maj 2019. Det har Landsretten tirsdag fundet frem til. 

Dermed blev den dom om 30 dages betinget fængsel, som den tidligere leder af Veganerpartiet fik i byretten, sat ned.

Ifølge Henrik Vindfeldts forsvarsadvokat er Henrik Vindfeldt glad for, at straffen er blevet sat ned.

- Han har ikke gjort det her med henblik på personlig vinding. Han har gjort det, fordi han ønsker at skabe debat om, hvordan svineproduktionen i Danmark gennemføres, siger advokat Kåre Pihlmann ifølge Nordjyske til Ritzau.

Tilfredshed hos L&F

Sagen blev i sin tid rejst af Landbrug & Fødevarer på vegne af en griseproducent i Stubbekøbning. Hos L&F noterer man sig med filfredshed, at der er faldet dom, som der er, i sagen.

- Jeg er meget tilfreds med, at Landsretten i dag dømmer efter skærpede omstændigheder. Hos Landbrug & Fødevarer går vi højt op i at være i dialog med alle – også dem, der er uenige med os, siger Erik Larsen, der er sektorformand for Landbrug & Fødevarer Gris, og fortsætter:

- Landsretten gør det i dag klart, at vi naturligvis ikke skal acceptere ulovlig indtrængen, og at vores dyr udsættes for smittefare. Det er jeg meget tilfreds med, og jeg ser frem til, at vi skal fortsætte dialogen med alle, der er enige og uenige med os på ordentlige og demokratiske vilkår, siger Erik Larsen.

To andre personer, der var anklaget i samme sag, og som tidligere havde fået samme straf som Vindfeldt, blev også idømt bøder.

Læs også