Tre finalister til titlen som Årets Ø

Om det bliver Fur, Hjarnø eller Omø, der vinder titlen som Årets Ø, afgøres af en priskomité i begyndelsen af maj.

I et flot ansøgerfelt er Fur, Hjarnø og Omø blevet valgt som de tre finalister, der skal kæmpe om titlen som Årets Ø 2023, der udløser en præmiesum på 50.000 kroner og en stor fest for hele øen.

Om det bliver Fur i Limfjorden med 752 beboere, Hjarnø med 113 beboere i Horsens Fjord eller Omø med 154 beboere i Storebælt, der trækker det længste strå, afgøres af en priskomité i begyndelsen af maj.

Først skal komitéen besøge de tre øer sidst i april, før vinderøen kan findes. Her får øerne mulighed for at give et konkret indblik i de aktiviteter og fællesskaber, der driver udviklingen på øerne.

I 2022 var det Strynø i det Sydfynske Øhav, der opnåede titlen som Årets Ø, der er en pris, som blev oprettet i 2020 af Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd for at fejre og skabe opmærksomhed om de danske ø-samfund i hele landet.

Temaet for Årets Ø 2023 er »Øer i udvikling gennem lokale ressourcer«, og alle danske øer uden fast broforbindelse har haft mulighed for at ansøge om at vinde titlen som Årets Ø 2023.

Læs også