Hunden skal igen i snor ved stranden

Vi nærmer os den 1. april, hvor reglerne siger, at hunde skal være i snor ved stranden.

Fra den 1. april skal hunden igen have snor på, når den bliver luftet ved stranden. Selvom du har verdens mest lydige hund, skal den i snor alligevel.

Det oplyser Agria Dyreforsikring i en meddelelse, hvor de samtidig påpeger, at vi hundeejere gør os selv en tjeneste ved at overholde reglerne dér, hvor vi færdes med vores hunde, da vi så er med til at sikre, at reglerne ikke strammes yderligere, og hunde måske bliver helt forbudt på vores yndlingsstrand i sommerhalvåret.

Ifølge Agria er der forskellige former for afmærkning på strandene, men de blå flag betyder i reglen, at hunde ikke er tilladt.

Fuldt herredømme er det begreb, der bruges i loven. Det betyder ifølge tidligere domme, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den for eksempel angriber vilde dyr i naturen. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem.

Det er som udgangspunkt hundeføreren, der har ansvaret for at undgå konflikter og hunde, som for eksempel ikke prompte kommer på kald, skal derfor føres i snor.

Læs også