Dagligvarekæde ekskluderer leverandører, der ikke lever op til klimakrav

Dagligvarekoncernen Salling Group stiller nye krav til leverandører på klima-området. Hvis de ikke lever op til CO2-reduktion, kan samhandlen stoppe efter 2027. Det skriver Finans.

Salling Group, som er den største dagligvarekoncern her i landet med kæderne Netto, Føtex og Bilka, har som mange andre i erhvervslivet opstillet en række mål for klimaindsatsen. Konkret har koncernen forpligtet sig til målene i det internationale initiativ Science Based Target og om at fjerne samt neutralisere CO2-udledningen inden 2050, hvilket betyder, at koncernens mange leverandører også skal leve op til kravene.

Mediet referer til en klumme i Landbrugsavisen, hvor Kommunikations- og bæredygtigheds-direktør Henrik Vinther Olesen fastslår at kravene allerede om tre år vil få konsekvenser for leverandører.

»I 2020 inviterede vi de første og største af vores leverandører til at sætte mål for deres reduktioner. Efter årets runde vil vi have inviteret omkring 700 leverandører, og målet er, at alle leverandører sætter videnskabeligt funderede mål. Gør man ikke det, er konsekvensen, at man efter 2027 ikke vil kunne levere varer til Salling Group«, skriver direktøren i sin klumme.

Læs også