Milepæl for grønne proteiner åbnet

Nordeuropas største anlæg for produktion af grønne proteiner, BioRefine Denmark, er blevet åbnet. Anlægget, der ligger i Nybro ved Varde, er ejet af DLG, Danish Agro og DLF, og vil kunne hjælpe landbruget videre i kampen mod klimaforandringer og et mere bæredygtigt landbrug.

- Landbruget er en del af løsningen i den grønne omstilling, og ved at udvinde proteiner af græs og lucerne kan vi få dækket en del af landbrugserhvervets proteinbehov. Vi har arbejdet intenst med det her projekt i et par år efterhånden. Derfor glæder jeg mig også til at vise rejsen fra græs til proteiner i dyrefoder frem for ejere, kunder, samarbejdspartnere og andre interessenter i landbrugssektoren, siger administrerende direktør i BioRefine Denmark, Vagn Hundebøll.

Efter planen skal produktionsanlægget i Nybro producere 2000 tons proteiner af økologisk kløvergræs og lucerne i 2021, hvorefter planen er at producere op til 7000 tons i 2022.

Åbningen fandt sted efter redaktionens afslutning, hvor fødevareminister Rasmus Prehn stod for den officielle åbningstale.

Læs også