Agrovi tilbyder KlimaPas i nyt samarbejde

Agrovi og KF Miljø står bag et klimaværktøj, som skal dokumentere grønne bundlinjer og kortlægge fremtidige muligheder for landmændene.

De to rådgivningshuse Agrovi og KF Miljø er gået sammen om at udarbejde et ESG- og klimaværktøj for de bedriftsejere, der ønsker at fremtidssikre deres årsrapport.

Værktøjet hedder KlimaPas og er udviklet af KF Miljø, men lanceres nu i en version 2 i samarbejde med Agrovi. Sammen vil de løfte landmænd i den grønne omstilling ved at gøre det enkelt at forstå de mange krav, og at udarbejde den nødvendige dokumentation.

- Agrovi og KF Miljø udgør til sammen en god strategisk partner for landmanden, påpeger Jeannette Ørbeck, der er udviklingsdirektør og CFO hos KF Miljø.

- KF Miljø byder ind med al den data, som passet kræver for at være et pålideligt værktøj, og Agrovi er et stærkt økonomisk rådgivningshus, som er solidt forankret i erhvervet, og det giver et stærkt udgangspunkt for at skabe et ESG- og klimaværktøj, forklarer hun.

Mange fordele

Omstillingen i landbruget er kommet for at blive, mener Jeannette Ørbeck, som samtidig peger på, at det bestemt ikke er alt som landbrugene selv skal finansiere.

- Kortlægning og rådgivning om relevante støtteordninger er en del af KlimaPasset, og gevinsten af støtteordningerne er ikke kun direkte økonomisk, men også sparet arbejdstid og væsentlige CO2-reduktioner.

Bedre vilkår for forsikringer, en grønnere bundlinje, bedre lånemuligheder og ikke mindst overblik over ens egen indsats i den grønne omstilling.

Det er alt sammen tanken bag klimaværkøjet KlimaPasset, som er en beregningsmodel, der inkorporerer indsatser nu og op til 10 år tilbage, måler udviklingen og potentiale på bedriften, kortlægger støtteordninger, samt benchmarker bedriften med lignende bedrifter.

Tre modeller

KlimaPasset kommer i tre modeller – en Basis, en Business og en Pro. Basis er en model, som henvender sig til de virksomheder, der netop er gået i gang med deres omstilling, og hvor det er første skridt til at begynde at redegøre for deres arbejdsforhold, miljøtiltag og strategi for bæredygtighed.

Business er for dem, som ønsker at styrke indsigten for ens eget udgangspunkt, så man skaber et overblik, kender den historiske udvikling og aktivt forholder sig til aktuelle tilskudsmuligheder.

Pro er for virksomheder, der er i gang allerede, og ønsker overblik og inspiration til yderligere tiltag til at efterkomme ESG-kravene.

- Der er så mange ting, man som landmand skal tage stilling til, og ved at gøre det konkret, enkelt og overskueligt med KlimaPasset, gør vi beslutningsprocessen bedre, hurtig og lettere at manøvrere i, fastslår Jeannette Ørbeck.

Krav til landmændene

Landmændene skal forholde sig til følgende krav:

License to Produce

Landmænd skal opfylde de gældende love og regler og gerne gå videre på eget initiativ, så de kan vise, at de udvikler deres landbrug i en bæredygtigt og samfundsbevidst retning

License to Supply

Landmanden man gør sig klar til at kunne dokumentere sin indsats i forhold til dem, som aftager ens produkter. Da man mødes af forskelligartede krav, gælder det om at have et godt og bredt udgangspunkt, som man hurtigt kan trække frem

License to Sustainable Financing

Banker og investorer fokuserer på ESG-kriterierne

Kilde: KF Miljø og Agrovi

Læs også