50 midtjyske landmænd skal på klimaskolebænken

Næsten 50 midtjyske landmænd skal nu på klimaskolebænken. Det sker i Viborg den 31. maj, hvor landmændene skal blive klogere på, hvordan de kan sænke deres klimaaftryk.

Den 31. maj er der klima på skoleskemaet i Viborg. Her inviterer videncentret Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit de midtjyske landmænd til en storstilet klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets nye klimaværktøj ES-Green Tool.

Næsten 50 landmænd har allerede tilmeldt sig klimadagen, der finder sted hos rådgivningsvirksomheden Velas i Viborg fra klokken 9-14.

Landmand: Vi er nødt til at tage klima alvorligt

En af oplægsholderne på dagen er den 29-årige mælkeproducent Asmus Klith Forum fra Skals, som i sit oplæg vil tale om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed.

- Hvis landbruget som erhverv skal kunne fortsætte med at fylde i landskabet og producere vores varer, bliver vi nødt til at tage arbejdet med klima og bæredygtighed alvorligt. Det er simpelthen et vilkår for at kunne fortsætte, og det motiveres jeg meget naturligt af, siger den midtjyske landmand.

På klimadagen vil han også fortælle, hvad han konkret har gjort for at reducere klimaaftrykket fra sin mælkeproduktion Sandagergaard.

- Som mælkeproducent er fodereffektivitet det vigtigste parameter i forhold til vores klimaaftryk, og derfor fokuserer vi for eksempel meget på at dyrke vores eget protein. Og så handler det jo i bund og grund om at have effektive køer, da det også er klimavenlige køer, siger Asmus Klith Forum.

Oplægsholdere fra nær og fjern

Blandt de øvrige oplægsholdere på dagen i Viborg er blandt andet landbrugsdirektør Torben Lauridsen fra Nykredit, klimachef Hans Roust Thysen fra Seges Innovation samt planteavlskonsulent Brian Bastrup Søndergaard og chefkonsulent Eja Lund fra Velas.

Bag den midtjyske klimadag og klimaværktøjet ESGreen Tool står Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit.

Læs også