Slagterprisen »Årets unge slagtertalent« gik tirsdag til 22-årige Ida Schellerup Andersen fra C.S. Pølsemageri i Vejen.
Ida Schellerup Andersen fra C.S. Pølsemageri i Vejen løb tirsdag med den prestigefyldte pris, »Årets unge slagtertalent«, i forbindelse med uddelingen af Slagterprisen 2024 til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot i Middelfart.
Ida Schellerup Andersen vandt prisen foran et felt bestående af to dygtige slagterelever.
- Jeg er meget glad og lettet. Det er en kæmpe forløsning efter flere måneders spænding og ventetid, så det er en glædens dag, som heldigvis kulminerede på den bedst tænkelige måde, lyder det fra Ida Schellerup Andersen.
Tidligere skolemester
Vejen ind i slagterbranchen startede for Ida Schellerup Andersen, da hun var 16 år, og blev ansat som ekspedient i C.S. Pølsemageri. Dette skulle vise sig at blive afgørende for hendes fremtid, fortæller organisationen Fødevaredanmark i en pressemeddelelse.
Med et karaktersnit på 11,8 i studenterhuen var mulighederne mange. Alligevel faldt valget på gourmetslagteruddannelsen, hvor hun begyndte i lære hos C. S. Pølsermageri i 2021.
Siden er det passionerede talent blevet skolemester i gourmetslagteri i 2023, lige som hun deltog ved DM i Skills i april, hvor hun fik en 2. plads.
Det er en glædens dag, som heldigvis kulminerede på den bedst tænkelige måde
Ida Schellerup Andersen, vinder af Slagterprisen 2024 for unge talenter
Dommerkomitéen har i deres bedømmelse blandt andet vægtet, at det unge slagtertalent udmærker sig med stor faglig dygtighed og har en iver for at tillære sig nye kompetencer, der både omfavner sortiment, håndværk og salg. Derudover at slagtertalentet tidligt har påtaget sig et særligt ansvar i slagterforretningen, og aktivt bidrager til at skabe en moderne forretning, som forener traditionerne og det gode håndværk med nytænkende og innovative løsninger.
Skal fremme håndværket
- Det er vigtigt at anerkende de unge slagtertalenter, som skal videreføre håndværket. Derfor tog FødevareDanmark initiativ til at hylde eleverne – fremtidens slagtermestre. På samme måde har vi implementeret flere tiltag, blandt andet lederkurser, studieture og medaljefester, i et forsøg på at skabe spændende og interessante rammer for eleverne. Ved at modernisere uddannelsen er det vores håb, at flere unge vil se de mange muligheder, som gourmetslagteruddannelsen byder på, udtaler direktør i FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen, i forbindelse med kåringen.