Verdens rigeste and køber Lolland og Falster i jagten på roer

I den nyeste udgave af det populære tegneserieblad »Anders And & Co.« går turen til Lolland-Falster. I historien »Sukkerroer og alt for meget andet« er Anders And, Rip Rap og Rup sammen med onkel Joakim på jagt efter rig-andens nyeste besættelse, sukkerroer. I sin desperation efter de dyrebare roer har onkel Joakim valgt at købe øerne.

En gruppe af de måske mest kendte ænder i verden har netop nu landbruget som fokus.

I det nyeste nummer af bladet »Anders And & Co.« for uge 41, drager Anders And og Onkel Joakim på endnu et eventyr i serien »Jagten på Danmarks skjulte skatte« – denne gang til Lolland-Falster.
Anders And, Onkel Joakim og Rip, Rap og Rup er i fortællingen »Sukkerroer og alt for meget andet« på vej mod Lolland-Falster i jagten efter verdens bedste roer. På grund af signalproblemer kører toget dog ikke længere end til Næstved, og resten af turen foregår derfor i togbus til Nykøbing Falster. Vel ankommet til Sydhavsøerne begynder Onkel Joakim at indsmigre sig hos lokalbefolkningen, men han må snart sande, at de stolte lollændere og falstringer slet ikke er interesserede i at give ham deres »guld«, og i stedet sender de ham fra øst til vest, fra nord til syd for at få ham til at opgive tanken!

Undervejs kommer Onkel Joakim og ænderne forbi en række af Lolland-Falsters seværdigheder og vartegn. De tager fra Nykøbing Falster til Gedser, Maribo, Sakskøbing og Nakskov og kommer blandt andet forbi Knuthenborg, Krokodille Zoo, Middelaldercentret, Dodekalitten og en sukkerfabrik. Blandt lokalbefolkningen møder de blandt andet komiker, Pelle Lundberg, og direktøren for NørregadeTeatret i Maribo, Frank Rubæk, der begge har ladet sig »andeficere« til denne historie.

Fast tradition

Svend Skytte, som er Anders And-bladets redaktør, er glad for at kunne bringe de famøse ænder til Lolland-Falster.

- Vi glæder os hvert eneste år til uge 41, hvor vi sender ænderne ud på eventyr i Danmark, og vi har længe haft et ønske om at sende dem til Lolland-Falster, som gemmer på en masse spændende oplevelser. De skønne øer har været så tæt på flere gange, og i år skulle det så blive Lolland og Falsters tur, og det er jeg rigtig glad for. Vi får sendt ænderne ud på en fantastisk rejse forbi nogle af øernes største vartegn, og det er skønt at opleve opbakningen blandt lokalbefolkningen og ikke mindst få lov til at tegne to af de lokale kendisser ind i historien.

Kulturelle kendinge

Frank Rubæk er skuespiller og teaterchef for NørregadeTeatret i Maribo.

I historien får han sendt Onkel Joakim rundt til alle afkroge af Lolland-Falster. En oplevelse, den virkelige teaterchef har det sjovt med at læse.

- Det er en stor ære at se sig selv tegnet ind i en Anders And-historie, og det er fantastisk, at verdens mest kendte and endelig lægger vejen forbi vores skønne øer. Det er dejligt at se vores byer og seværdigheder komme til live i historien, som samtidig viser det gode sammenhold, vi har hernede.

Også komiker Pelle Lundberg optræder i historien med jokes om sukkerroer. Og udover at underholde med sin komik, har Pelle også lavet en podcast om Onkel Joakims liv i 12 kapitler, så det er en vaskeægte andefan, der er med i historien.

- Det er en barnedrøm at blive tegnet ind i Anders And & Co. Jeg har altid elsket bladet, ænderne og hele Andeby-universet, så at kunne blive tegnet ind og møde dem er kæmpestort, forklarer han.

At historien udspiller sig på blandt andet Lolland, hvor komikeren selv kommer fra, er ifølge Pelle Lundberg »prikken over i’et«.

Læsernes idé

Historien er en del af serien »Jagten på Danmarks skjulte skatte«, som siden 2018 har bragt Anders And, Onkel Joakim, Rip, Rap og Rup til Fyn, Trekantområdet, Vendsyssel, Sønderjylland, Midtjylland og Vestkysten.

I december sidste år kunne Anders And-bladets læsere komme med forslag til, hvilket område i Danmark ænderne skulle besøge i år, og det blev Lolland-Falster, der løb med sejren og sendte ænderne dertil på baggrund af de bedste og mest kreative forslag.

Læs også