bannerPos

Få grovfoderet til at række hele sæsonen

Hvis det kniber med at få grovfoderet til at strække hele sæsonen, kan du med fordel fremrykke forbruget af høsten fra 1. slæt med en til to måneder, da græs har en høj foderværdi i de tidlige forårsmåneder, lyder det fra LMO’s kvægkonsulent Peter K. Møller. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen

Redaktionen

13-06-2019 06:19
Der er flere veje at gå for at få grovfoderlageret til at strække en hel sæson, hvis dårligt vejr eller andet svind sætter ind. LMO-konsulent Peter K. Møller giver her en række gode råd til hvordan.

Kvægbønder lærte i den grad sidste sommer, hvor vigtigt et godt lager af grovfoder er for at opretholde en bedrifts stabile mælkeproduktion og i sidste ende hele bundlinjen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next