bannerPos

Få grovfoderet til at række hele sæsonen

Hvis det kniber med at få grovfoderet til at strække hele sæsonen, kan du med fordel fremrykke forbruget af høsten fra 1. slæt med en til to måneder, da græs har en høj foderværdi i de tidlige forårsmåneder, lyder det fra LMO’s kvægkonsulent Peter K. Møller. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen
13-06-2019 06:19

Der er flere veje at gå for at få grovfoderlageret til at strække en hel sæson, hvis dårligt vejr eller andet svind sætter ind. LMO-konsulent Peter K. Møller giver her en række gode råd til hvordan.

Kvægbønder lærte i den grad sidste sommer, hvor vigtigt et godt lager af grovfoder er for at opretholde en bedrifts stabile mælkeproduktion og i sidste ende hele bundlinjen.

Alligevel er det først nu, hvor bunden af siloen hastigt kommer nærmere, at konsekvenserne for alvor rammer. Samtidig med at der endnu er et godt stykke tid til høst af 1. slæt græs, og majsen knap er kommet i jorden.

Og selvom du måske har foder nok,

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next