bannerPos

Få grovfoderet til at række hele sæsonen

Hvis det kniber med at få grovfoderet til at strække hele sæsonen, kan du med fordel fremrykke forbruget af høsten fra 1. slæt med en til to måneder, da græs har en høj foderværdi i de tidlige forårsmåneder, lyder det fra LMO’s kvægkonsulent Peter K. Møller. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen

Redaktionen

13-06-2019 06:19
Der er flere veje at gå for at få grovfoderlageret til at strække en hel sæson, hvis dårligt vejr eller andet svind sætter ind. LMO-konsulent Peter K. Møller giver her en række gode råd til hvordan.

Kvægbønder lærte i den grad sidste sommer, hvor vigtigt et godt lager af grovfoder er for at opretholde en bedrifts stabile mælkeproduktion og i sidste ende hele bundlinjen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next