bannerPos

Få grovfoderet til at række hele sæsonen

Hvis det kniber med at få grovfoderet til at strække hele sæsonen, kan du med fordel fremrykke forbruget af høsten fra 1. slæt med en til to måneder, da græs har en høj foderværdi i de tidlige forårsmåneder, lyder det fra LMO’s kvægkonsulent Peter K. Møller. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen
13-06-2019 06:19

Der er flere veje at gå for at få grovfoderlageret til at strække en hel sæson, hvis dårligt vejr eller andet svind sætter ind. LMO-konsulent Peter K. Møller giver her en række gode råd til hvordan.

Kvægbønder lærte i den grad sidste sommer, hvor vigtigt et godt lager af grovfoder er for at opretholde en bedrifts stabile mælkeproduktion og i sidste ende hele bundlinjen.

Alligevel er det først nu, hvor bunden af siloen hastigt kommer nærmere, at konsekvenserne for alvor rammer. Samtidig med at der endnu er et godt stykke tid til høst af 1. slæt græs, og majsen knap er kommet i jorden.

Og selvom du måske har foder nok,

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37002 artikler)Prev1234567184918501851Next