Gælder loven ikke for staten?

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup, Kolding

Selv i en tidsalder med fokus på ligestilling kan lighed for loven have trange kår.

Det er fuldt fortjent, som landets sundhedspersonale har høstet påskønnelse for med den utroligt flotte indsats i tiden med Covid-19. Der mangler dog i dén grad anerkendelse til det private erhvervsliv, og de ofre som selvstændige virksomheder har måttet acceptere under krisen.

Da det meste af landet blev lukket ned i foråret (vi andre fortsatte faktisk med at producere fødevarer), fik de offentligt ansatte stadig fuld løn, mens resten af landet bare havde at udvise samfundssind. Jo, der blev etableret støttepakker – men ingen, der gav fuld erstatning for de store indgreb.

Hvis nogen har vist samfundssind, må det være verdens bedste pelsdyravlere, den danske minkbranche – der har eksporteret for milliarder og i øvrigt formåede at forarbejde madspild til minkskind, fordi fiske- og slagteaffaldet ikke kan bruges til så meget andet. Det er sådanne succeshistorier, idealistiske politikere normalt søger med lys og lygte efter.

Ugerninger står i kø

Minkavlerne har været samarbejdsvillige hele vejen igennem, selv om deres erhverv og eksistensgrundlag med politiets og hærens hjælp blev slagtet på ulovlig vis.

Ugerningerne står i kø, når det gælder overtrædelse af Grundloven, dyremishandlinger i forbindelse med aflivningerne, manglende miljøgodkendelse af minkgravene osv. Minkavlerne tyede ikke til selvtægt men adlød – se, dét må være samfundssind.

Borgere må ikke misrøgte dyr, offentlige styrelser gør det.

Borgere må ikke tilsidesætte miljøet, offentlige myndigheder er ligeglade med reglerne.

Borgere må ikke bryde Grundloven, regeringen må gerne.

Gælder loven ikke for staten?

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også