Noteringsnedgang: Forbrugere tilbageholdne med oksekødskøb

Alle kreaturkategorier bliver sat 40 øre ned fra næste uge melder Danish Crown.

- På tværs af de europæiske markeder arbejder man lige nu med at finde et passende niveau for oksekødet. Mens efterspørgslen generelt har været acceptabel, har de høje priser gjort, at både indkøbere og forbrugere har været tilbageholdende med de helt store indkøb, skriver Danish Crown Beef i sin ugentlige markedsberetning.

- Den generelt høje prissætning påvirker salget. Når dét så er sagt, lykkes vi stadig med at vinde kampagner i de store detailkæder og kommer rundt om hele dyret. Vi oplever et fornuftigt aftag, men der skal arbejdes hårdt, så vi fortsat kan undgå store frostlagre, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør Danish Crown Beef.

Kortsigtet tænkning

Grundet den aktuelle markedssituation sænkes afregningsprisen i den kommende uge derfor med 40 øre/kg gældende for alle kategorier.

I foodservice er kunderne efter en travl sommer fortsat tilbageholdende med de store ordrer. Frygten for at brænde inde med lagre af dyre udskæringer betyder, at der tænkes relativt kortsigtet. Det er derfor igen burgerkategorien, som holder bund i den del af forretningen sammen med småkødet.
 

Læs også