Ukraine overgår alle forventninger

Ukrainsk fødevareeksport har slået alle forventninger, som vi havde for et halvt år siden. Hele 18 millioner ton er eksporteret, hvoraf majs udgør de otte millioner ton og hvede de fem.

Det skriver AgroMarkets.

Fødevarekorridoren har været en stor succes, og udskibningen fra blandt andet Odessa er forløbet effektivt på trods af beskydninger, perioder uden strøm og en række andre udfordringer.

Interessen for at købe har været stor, blandt andet er en betragtelig mængde gået til Europa, primært Spanien og Holland. Kornet fra Ukraine er noget billigere end prisen i Europa, og det gør den interessant for lande, der er importører. For Spanien kommer det billige korn på et godt tidspunkt, da avlen i landet skuffede, vurderer AgroMarkets.

Det rejser en anden udfordring i Europa, idet vi står med en noget større mængde af korn, der skal eksporteres ud af EU i år, hvis lagrene skal ryddes inden næste høst. Omkring 15 procent ekstra har vi behov for at eksportere, og med importen af korn til Spanien og Holland kan det godt blive en endnu større andel.

Læs også