Analytikere udsender byttesignal på korn til foder

AgroMarkets har torsdag udsendt en anbefaling om at få byttet sit korn til foder. Det skriver analytikerbureauet på sin hjemmeside. Her mener man, at tiden er den rette, mens priserne stadig er fair.

Analytikerne minder dog også om, at det er vigtigt, at man kun dækker sig af så langt, som ens korn rækker til. Det vil sige for hver 700 kg korn, man indvejer, bytter man til 1.000 kg foder.

Selvom der er meget uro omkring krisen i Ukraine og de følger, det evt. kan have på kornmarkedet, så er soja og mineraler, plus omkostninger til produktionen og transport, ikke steget. Det gør, at man kan få nogle fair byttepriser i dag, vurderer AgroMarkets.

- Der er stadig meget store prisforskelle i markedet, og man skal spørge bredt. Er du udfordret af, at du kun har én køber af kornet, der ligger, så du kan få det tippet der, så overvej at spørge på priser på foder rent ved andre udbydere og en ren kornpris ved den ene køber, du nu har. Så kan man på den måde også få tjekket markedet af prismæssigt, skriver AgroMarkets.

Læs også