Danish Crown vil blive udfordret af billigt kød fra udlandet

Stadig større mængder billigt svinekød vil i de kommende kvartaler svømme ud på verdensmarkedet og presse blandt andre Danish Crown på sin indtjening i udlandet. Det skriver Finans.

Ifølge mediet er der udsigt til, at USA og Brasilien fortsat vil øge sin svineproduktion i fremtiden. Og en stor af disse varer vil ende i Kina, som traditionelt har været et værdifuldt marked for den danske slagterikoncern.

Ifølge chefanalytiker hos AgroMarkets John Jensen har den brasilianske produktion passeret 44 millioner grise. Og denne produktion er i høj grad fokuseret mod eksport til Kina. I første halvdel af 2023 har Kina øget importen af svinekød fra Brasilien med 33 procent. Samtidig har Kina for nyligt åbnet for import af svinekød fra Rusland. Det ser altså ud til, at presset på Danish Crowns indtjeningsevne, og derved den danske svinenotering, vil fortsætte.

Til gengæld vurderer markedsanalytiker Karsten Flemin, L&F, at noteringen generelt vil være faldende til næste år i Europa. Men at faldet i Danish Crowns notering vil være mindre end i resten af Europa.

Læs også