I Japan vil 42 procent spise kunstigt kød

42 procent af japanske forbrugere er åbne overfor at smage dyrket kød og skaldyr, viser en undersøgelse udført af APAC Society for Cellular Agriculture (APAC-SCA).

Forudsætningen for at de 42 procent af forbrugerne ville prøve det kultiverede kød var dog, at det skal være lige så sikkert at spise som kendte proteintyper. Af undersøgelsen fremgik desuden, at 64 procent af de adspurgte var i tvivl om kultiveret kød ville være lige så sikkert at spise som almindeligt kød.

44 procent angav at regeringsgarantier for fødevaresikkerheden var vigtigt for at vælge kultiveret protein, og det var især kvinder i 20’erne, 40’erne og 60’erne, der havde denne opfattelse. 33 procent svarede, at det var af sundhedsmæssige årsager, at de ville vælge kunstigt dyrket kød fra, mens 27 procent afgav smagen som årsagen.

Undersøgelsen viser dog også, at 58 procent aldrig har hørt om kunstigt dyrket kød, hvilket, ifølge APAC-SCA illustrerer udfordringen med at få gang i brug af alternative produceret i Japan.

30 procent svarede, at de med sikkerhed ikke vil sætte tænderne i kunstigt dyrket protein.

Læs også