Forventer fald i Kinas svineproduktion

Det amerikanske landbrugsministerium USDA forventer, at Kinas svineproduktion vil falde og importen af grisekød igen øges i 2022. Det skriver Markedsnyt for Grisekød.

Kinas svineproduktion stiger i år, men til næste år vil den falde og importen af grisekød stige ifølge en ny rapport fra det amerikanske landbrugsministerium USDA.

Kinas svineproduktion stiger i år, men til næste år vil den falde og importen af grisekød stige. Det forudser en ny rapport fra det amerikanske landbrugsministerium USDA ifølge ugebrevet Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

- Rapporten fra USDA har opgjort Kinas svineproduktion i 2020 til 36,340 millioner tons. For 2021 forventer USDA en stigning i den kinesiske produktion til 48,000 millioner tons. Og for 2022 forudser USDA et fald i produktionen til 41,500 millioner tons, skriver Markedsnyt for Grisekød, og tilføjer, at den forventede lavere produktion i 2022 først og fremmest begrundes med, at den nuværende dårlige økonomi i svineproduktionen vil begrænse udbuddet af slagtesvin i 2022.

Fald skyldes svinepest

Det voldsomme fald, der har været i den kinesiske svinepris i 1. halvår 2021 er ifølge rapporten en konsekvens af nye udbrud af afrikansk svinepest i Kinas vigtigste produktionsområder.

- De nye udbrud betød, at producenterne i forårs- og sommermånederne tilførte slagterierne ekstraordinært mange slagtesvin indenfor alle vægtgrupper såvel ekstra lette som ekstra tunge slagtesvin, fremgår det.

Læs også