Svinenotering står fortsat bomstille

8,40 lyder slagtesvinenoteringen på i Danish Crown også i næste uge.

Slagtesvinenoteringten i Danish Crown er fortsat 8,40 kroner pr. kg i næste uge.

- Julehandlen begynder at synge på sidste vers. Lige nu er der fokus på at levere særligt de ferske ordrer til detailhandlen, hvor der er meget travlt i øjeblikket, skriver selskabet i en markedskommentar.

- Medarbejderne på alle vores fabrikker hænger i lige nu og sikrer, at alt fra medisterpølse i Danmark til juleskinke i Storbritannien lander i butikkerne som planlagt. De her dage er vores absolut travleste periode hele året, og det er lige nu, vi skal leve op til kundernes tillid, og det ser ud til at lykkes, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Det er fortsat julevarer som udbenede skinker, kamme til flæskesteg, brystflæsk til bacon og bove til farsvarer, der sælges bedst. Afsætningen af skinker med ben og forender er mere rolig og begynder at gå ned i tempo fra den kommende uge.

Stabilt salg til Japan

- Perioden hen over jul og nytår handler først og fremmest om at sikre en stabil drift og afsætning, så vi kan slagte så mange grise som muligt. Handlen i Europa kommer først rigtig i gang igen efter Hellig Tre Konger, men det er det samme billede, der tegner sig hver år, så det har vi positioneret os efter, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er fortsat lav aktivitet til Kina, mens salget til Japan og de øvrige markeder i Asien er stabilt.

 

Læs også