Danish Crown: Kalvenotering får et nyk op

I den kommende uge hæves noteringen for Dansk Kalv grundet en nuværende markedssituation med høj efterspørgsel. For henholdsvis 180, 210 og 240 kg. stiger den 0,20, 0,40 og 0,60 kr,/kg.

Den høje – og stadigt stigende – mælkepris samt øget eksport af kvier til mælkeproduktion i og udenfor Europa har sat markedet for oksekød under pres, skriver Danish Crown Beef.

Både i og uden for Danmark finder kunderne stadig vej til ordrebøgerne, mens påskehandlen og grillsæsonen 2022 venter lige om hjørnet.

- Der er tale om næsten rekordstore ordrer til Sydeuropa og især Rom på blandt andet rygge og bagfjerdinger. Også på de frosne varer såsom kvietykstege, culotter og højreb er der stor efterspørgsel. Med til historien hører dog også, at prisen på råvarer er stærkt stigende – og stiger hurtigere end markedet ellers kan følge med, hvilket desværre skræmmer nogle kunder i Europa væk. Den primære begrænsning lige nu er mængden af varer, fortæller Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Herhjemme bød den foregående uge 7 på vinterferie for en stor del af landets vedkommende, men det har ifølge Henning Sønnichsen ikke lagt en mærkbar dæmper på salget, som kun lå en smule under normalen. Til gengæld får påsken stor betydning for den kommende tid.

- Kigger vi lidt sydpå går grækerne snart ind i fasteperioden forud for påsken, som dernede falder en uge senere end herhjemme. Det sagt, har grækerne åbnet for restauranter og stræder med forventningen om, at sommeren skal skydes i gang i det tidlige forår. Herhjemme forventer vi, at påsken kommer til at fungere som startskud for den kommende grillsæson. Vi har et historisk stort grillsortiment fra Danish Crown Beef ude i kølediskene hos størstedelen af de danske detailkæder. Vi kommer til at køre ud med alt fra nye produktlanceringer til de velkendte storsællerter som Burger Boost, hvilket vi ser frem til, siger han.

I den kommende uge hæves noteringen for Dansk Kalv grundet den nuværende markedssituation. Noteringen for alle øvrige kategorier er uændret i den kommende uge.

  

Læs også