Mere soja end forventet

Det er svært for det amerikanske landbrugsministerium at komme med realistiske estimater for afgrøder i de her dage, efter Putins beslutning om at gå ind i Ukraine. Denne måneds WASDE-rapport for den globale afgrødeforsyning skal derfor tages med et gran salt. Opgørelsen viste dog et større lager med sojabønner end forventet og en overraskende stor nedgang i den kinesiske efterspørgsel efter sojabønner.

CBOT-sojabønner i US-cent pr. bushel

Prisen for sojabønner på børsen i Chicago holder sig overraskende godt oppe, til trods for en ellers prissvag WASDE-rapport for sojabønner fra det amerikanske landbrugsministerium fredag aften.

Det amerikanske landbrugsministerium vurderer, at lagret med sojabønner i USA vil blive på 260 millioner bushels. Det er godt nok på linje med estimatet, der var forventet for lageret med sojabønner i USA, men samtidig var det en ret så markant nedskrivning, set i forhold til estimatet i sidste måned, der lød på 285 millioner bushels. Hvor det amerikanske lager med sojabønner ramte markedets forventninger, så kan det ikke siges at være tilfældet med hensyn til den sydamerikanske produktion af sa

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også