Etablerer nathold: Alligevel er ugens kreaturnotering uændret

Til trods for, at efterspørgslen på især grill-produkter ligger lunt i svinget, fastholder Danish Crown kreaturnoteringen for uge 23.

Det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat godt hjulpet på vej af flotte vejrudsigter, som har sat gang i både grillen og udelivet i den sydlige del af Europa. Derfor flytter varerne sig fornuftigt, og den brede afsætning gør, at lagrene er i balance.

Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning for oksekød fredag.

Således er kreaturnoteringerne i samtlige kategorier uændrede for uge 23.

- Danskerne har virkelig fået tændt op under grillen med den seneste tids pæne vejr, og det har samtidig givet god energi til salget til restauranter og cafeer, så det danske marked kører rigtig pænt. Der er senest etableret et nathold i Sdr. Felding for at følge med efterspørgslen på især burgere og grill-produkter, som kører på fuld kapacitet for tiden, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

God afsætning sydpå

Ifølge slagterivirksomheden er afsætningssituationen i Sydeuropa stadig god, men et mindre pres på priserne har blandt andet gjort, at den tyske afregning er reduceret med flere kroner over de seneste fem uger. Det er dog ikke noget, der umiddelbart skaber træghed i handlen.

- De tyske fald i afregningen er fra et højt niveau, så det er ikke noget, der giver anledning til større justeringer, og varerne flyder stadig godt til både Italien, Spanien og Portugal, men vi skal være opmærksomme på signalerne fra kunderne i den kommende periode, så vi ligger os rigtigt i markedet, siger Henning Sønnichsen.

Der er slagtet på fuld kapacitet i foregående uge på Danish Crown Beefs slagterier, men der vil blive behov for at udsætte en pulje dyr til uge 23 grundet helligdagene.

Læs også