bannerPos

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Ingen aner endnu, hvor alvorligt corona-udbruddet vil udvikle sig. Usikkerheden er stor. Foto: Colourbox
27-01-2020 15:58
Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Yderligere spredning af Coronavirus og nye tilfælde verden over skaber frygt for, at virussen kan vise sig mere alvorlig end først antaget og ende med, foruden tragiske dødsfald, også at koste vækst. Det skabte ifølge Nykredit blodrøde aktiemarkeder i Asien og I Europa i går morges, hvor aktierne faldt med omkring 1.5-2 procent.

- Det er i langt højere grad usikkerheden om, hvor meget virussen når at sprede sig, inden de nødvendige foranstaltninger til at inddæmme den er på plads, der skaber ængstelse i markederne. I Kina har man allerede begrænset rejsemulighederne ret betydeligt med nedlukning af offentlige transportsystemer i en række byer omkring millionbyen Wuhan, der var centrum for udbruddet, men spørgsmålet er, hvor mange der nåede at blive smittet og rejse ud af byen eller landet inden da, påpeger Nykredit.

Påvirker negativt

Finanskoncernen vurderer, at forsøget på at inddæmme sygdomme og minimere spredningsrisikoen kan betyde, at vi kommer til at se både yderligere begrænsninger, men også frivillig tilbageholdenhed i rejseaktiviteten i Kina som andre steder.

- Det påvirker transport og energisektoren negativt. Olieprisen er allerede faldet omkring 10 procent. At udbruddet er opstået under Kinas største ferieperiode i forbindelse med det kinesiske nytår ventes også at smitte af på forbruget. Det vil sige, at den samlede økonomiske aktivitet kan blive ramt, hvis udbruddet ikke hurtigt kommer under kontrol, skriver Nykredit.

Nogle økonomer sammenligner med SARS-udbruddet i 2003, der estimeres at have kostet kinesisk BNP-vækst på 1-1,5 procent. Men reelt aner ingen, hvor stor en effekt virussen vil få på økonomien, lyder det fra Nykredit, der mener, at det er alt for tidligt at justere prognoser, m.v., endnu.

 

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next