bannerPos

Markedsnoter: Markedernes fokus i den kommende uge

Redaktionen

18-05-2019 17:21

I den kommende uge vil markederne spejde efter tegn på, om USA og Kina genoptager forhandlingerne om samhandlen. Det vurderer Danske Bank i nyhedsbrevet Ugefokus.

Banken vurderer, at der er udsigt til, at de foreløbige, amerikanske PMI-tal for maj måned formentlig vil være påvirket af det svage globale økonomiske og finansielle billede.

- Vi venter en lille stigning i PMI-indekset i euroområdet, mens erhvervstilliden i det tyske Ifo-indeks formentlig allerede er ramt af usikkerheden om handelskonflikten.

Derudover har markederne ifølge banken fokus på, at de britiske Konservative står til et alvorligt nederlag ved valget til Europa-Parlamentet, og det kan øge presset for at få premierminister Theresa May til at gå af.

Den britiske premierminister satser på at få sin Brexit-aftale igennem i ugen, der starter mandag den 3. juni.

Svinenoteringen: 30 øre plus

For anden uge i træk stiger svinenoteringen med 30 øre. Det oplyser Danish Crown. Dermed er priserne på et kilo svinekød på 11,40 kroner.

Ifølge Danish Crown er det den stigende efterspørgsmål efter svinekød i Kina, der er begyndt at influere på efterspørgslen andre steder, og det er med til at rykke priserne opad. Handelsaftalen mellem EU og Japan har også været med til at øge eksporten af dansk svinekød dertil.

Stigningen i den danske noteringspris afspejler dermed denne uges, der også steg med 30 øre. Svinenoteringen syd for grænsen er dog stadig noget foran den danske. Prisen på et kilo svinekød i Tyskland er 1,80 euro, hvilket svarer til 13,40 kroner.

Der kan læses mere om udviklingen i svinepriser på side 6 i dagens avis.

Jyske Bank: Olieprisen vil stige

Der er ikke sket en ændring i oliemarkedets fundamentale fysiske balance og risici, og derfor vil Brent-olieprisen stige og forblive nær 80 US-dollars pr. tønde ind i 1. kvartal 2020.

Det vurderer Jyske Bank i en ny olieprognose.

Her forudser banken også, at USA bliver nettoeksportør i 2020.

- Den amerikanske skiferolieindustri har stadig kronede dage med vækst i produktionsmængderne. Stigningen i produktionsmængderne er dog ikke så voldsom som tidligere, men USA ser ufortrødent ud til at blive nettoeksportør af olie i løbet af 2020. Vi venter, at USA i 2019 øger olieproduktionen med 1,4 millioner tønder olie pr. dag, lyder det fra banken.

På grund af flaskehalsproblemer ved Permian-feltet og den amerikanske Golfkyst er den amerikanske produktion af olie dog fortsat udfordret i at nå verdensmarkedet, vurderer banken.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next