bannerPos

Markedsnoter: Markedernes fokus i den kommende uge

18-05-2019 17:21

I den kommende uge vil markederne spejde efter tegn på, om USA og Kina genoptager forhandlingerne om samhandlen. Det vurderer Danske Bank i nyhedsbrevet Ugefokus.

Banken vurderer, at der er udsigt til, at de foreløbige, amerikanske PMI-tal for maj måned formentlig vil være påvirket af det svage globale økonomiske og finansielle billede.

- Vi venter en lille stigning i PMI-indekset i euroområdet, mens erhvervstilliden i det tyske Ifo-indeks formentlig allerede er ramt af usikkerheden om handelskonflikten.

Derudover har markederne ifølge banken fokus på, at de britiske Konservative står til et alvorligt nederlag ved valget til Europa-Parlamentet, og det kan øge presset for at få premierminister Theresa May til at gå af.

Den britiske premierminister satser på at få sin Brexit-aftale igennem i ugen, der starter mandag den 3. juni.

Svinenoteringen: 30 øre plus

For anden uge i træk stiger svinenoteringen med 30 øre. Det oplyser Danish Crown. Dermed er priserne på et kilo svinekød på 11,40 kroner.

Ifølge Danish Crown er det den stigende efterspørgsmål efter svinekød i Kina, der er begyndt at influere på efterspørgslen andre steder, og det er med til at rykke priserne opad. Handelsaftalen mellem EU og Japan har også været med til at øge eksporten af dansk svinekød dertil.

Stigningen i den danske noteringspris afspejler dermed denne uges, der også steg med 30 øre. Svinenoteringen syd for grænsen er dog stadig noget foran den danske. Prisen på et kilo svinekød i Tyskland er 1,80 euro, hvilket svarer til 13,40 kroner.

Der kan læses mere om udviklingen i svinepriser på side 6 i dagens avis.

Jyske Bank: Olieprisen vil stige

Der er ikke sket en ændring i oliemarkedets fundamentale fysiske balance og risici, og derfor vil Brent-olieprisen stige og forblive nær 80 US-dollars pr. tønde ind i 1. kvartal 2020.

Det vurderer Jyske Bank i en ny olieprognose.

Her forudser banken også, at USA bliver nettoeksportør i 2020.

- Den amerikanske skiferolieindustri har stadig kronede dage med vækst i produktionsmængderne. Stigningen i produktionsmængderne er dog ikke så voldsom som tidligere, men USA ser ufortrødent ud til at blive nettoeksportør af olie i løbet af 2020. Vi venter, at USA i 2019 øger olieproduktionen med 1,4 millioner tønder olie pr. dag, lyder det fra banken.

På grund af flaskehalsproblemer ved Permian-feltet og den amerikanske Golfkyst er den amerikanske produktion af olie dog fortsat udfordret i at nå verdensmarkedet, vurderer banken.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next