Otte ud af ti vil have kød på tallerkenen

Otte ud af ti vil ikke undvære kød på tallerkenen, viser en undersøgelse, som Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har foretaget ifølge nyhedsformidlingsbureaet Ritzau.

- Der er en lille del, der foretrækker rent vegetarisk, og en lille del, som foretrækker rent kød. Men langt den største del - otte ud af ti - vil gerne have både kød og grønt, siger lektor Tove Christensen, der er en af forskerne bag undersøgelsen, ifølge Ritzau.

- Det er interessant, for det viser, at der ikke er ret mange, der helt vil undvære kød. Men der er rigtig mange, som gerne vil skære ned på deres kødforbrug. Så hvis man skal fange den store midtergruppe, er det bedre at liste lidt mere grønt ind i kødretterne end at prøve på at argumentere for, at man skal gå den rene vegetarvej, tilføjer Tove Christensen.

Forbruget af fersk kød er ifølge en analyse fra dagligvarekæden Coop faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner pr. kunde. Og antallet af danskere, der betragter sig selv som såkaldte flexitarer eller deltidsvegetarer, er nu 23 procent - altså næsten hver fjerde, skriver Ritzau.

 

Læs også