bannerPos

Prisen for sojabønner rykker op igen

Ugegraf for CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel Prisen for sojabønner kommer op igen på håb om at Kina er ved at få kontrol over coronavirusset og på et håb om, at Kina dermed igen kan begynde at købe amerikansk soja, som de har lovet Donald Trump det.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-02-2020 17:50
Coronavirusset har sat handelsaftalen mellem USA og Kina på pause for en stund. Mangel på kinesisk efterspørgsel efter blandt andet sojabønner har presset prisen for olierelaterede afgrøder generelt. Men nu vender sojaprisen rundt igen og det gør rapsprisen som sagt også.

Den frygtede coronavirus hærger stadig især i Kina. Men nye tal viser, at coronavirusset hen over de seneste to dage er kommet en anelse mere under kontrol end det hidtil har været tilfældet og derfor ikke udviklere sig i samme hast, som det ellers har gjort sig gældende hen over de seneste uger. Det giver fornyet håb om, at Kina snart igen kan komme tilbage til mere normale tilstand og at Kina dermed igen kan begynde at købe sojabønner fra USA. Det var således netop en del af fase-1 i den aftale de to lande har indgået om at udfase handelskrigen, der brød ud tilbage i 2018. Derfor stiger prisen for sojabønner nu atter og det er som sagt med til at give den konkurrerende europæiske rapspris frit lejde til at søge mod nord igen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.
Side 1 af 1773 (35442 artikler)Prev1234567177117721773Next