bannerPos

Prisen for sojabønner rykker op igen

Ugegraf for CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel Prisen for sojabønner kommer op igen på håb om at Kina er ved at få kontrol over coronavirusset og på et håb om, at Kina dermed igen kan begynde at købe amerikansk soja, som de har lovet Donald Trump det.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-02-2020 17:50
Coronavirusset har sat handelsaftalen mellem USA og Kina på pause for en stund. Mangel på kinesisk efterspørgsel efter blandt andet sojabønner har presset prisen for olierelaterede afgrøder generelt. Men nu vender sojaprisen rundt igen og det gør rapsprisen som sagt også.

Den frygtede coronavirus hærger stadig især i Kina. Men nye tal viser, at coronavirusset hen over de seneste to dage er kommet en anelse mere under kontrol end det hidtil har været tilfældet og derfor ikke udviklere sig i samme hast, som det ellers har gjort sig gældende hen over de seneste uger. Det giver fornyet håb om, at Kina snart igen kan komme tilbage til mere normale tilstand og at Kina dermed igen kan begynde at købe sojabønner fra USA. Det var således netop en del af fase-1 i den aftale de to lande har indgået om at udfase handelskrigen, der brød ud tilbage i 2018. Derfor stiger prisen for sojabønner nu atter og det er som sagt med til at give den konkurrerende europæiske rapspris frit lejde til at søge mod nord igen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next