bannerPos

Svinenoteringen falder igen

Selv om coronapandemien ser ud til at være på tilbagetog flere steder i verden, er den ikke stoppet med at påvirke svinepriserne. Foto: Morten Ipsen
28-05-2020 13:04

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

Det globale marked for grisekød er fortsat præget af corona-krisen. Forbruget af kød er faldet i mange lande, fordi hoteller og restauranter har været lukket, og det har sendt enorme mængder af kød til særligt Kina de seneste måneder.

- Priserne i Kina er faldet markant siden påske, efterhånden som der kommer kød på markedet efter deres corona-krise, og derfor er det kinesiske marked på den korte bane ikke lige så interessant som tidligere i år. Lige nu har vi derfor mere fokus på andre markeder, hvor priserne for nuværende er bedre, men salget til Kina vil komme tilbage, og når det gør, så kan det meget vel være med stor kraft, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Bedring i Europa

Markedet i Europa er i klar bedring. Genåbningen i blandt andet Tyskland og Østrig har løftet aktivitetsniveauet, men der er stadig et rigeligt udbud af kød på tværs af Europa.

- Det ser meget bedre ud i Tyskland nu end for et par uger siden, hvor forbruget er løftet af godt vejr, og der er god afsætning af produkter til grillen. For vores vedkommende mangler vi fortsat at se en bedring på vores store markeder som Storbritannien og Italien, men vi holder snuden i sporet og jagter de muligheder, der er i markedet, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er det i øjeblikket særligt Japan, der trækker mest.    

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next