Ny Scantruck-forhandler på Grønland udvider

Scantrucks nye forhandler af Manitou-maskiner på Grønland bygger nyt hovedkvarter på 5.700 etagemeter i Nuuk.

Det sker med manér, når virksomheden Usisaat Auto på Grønland byder en ny leverandør velkommen. Firmaet med adresse i Nuuk er ny forhandler for Scantruck A/S og sætter dermed Manitous store sortiment på programmet. Og Usisaat tager imod forhandlingen for Scantruck med et 5.700 etagemeter stort nybyggeri.

Scantrucks nye grønlandske forhandler har et lille halvt århundrede på bagen. Usisaat startede som flytteforretning, der tog sig af at flytte bohaver for folk. Siden er firmaet i den grad vokset, og i dag står der, foruden flytteservice, også shipping, autoservice samt lager og logistik på menuen hos virksomheden, som også tilbyder lagerhotel.

Usisaat har hidtil haft de mange aktiviteter spredt på en række adresser rundt om i Nuuk. Nu samles alle aktiviteter under ét tag i nybyggeriet lige ned til vandet i Nuuk, hvor der både bliver mange flere kvadratmeter at operere på og mulighed for en langt bedre logistik.

Øget salg og bedre service

Det er MT Højgaard, der opfører det nye Usisaat-hovedkvarter, som er i 100 millioner kroner-klassen.

- Med den nye forhandleraftale med Usisaat satser vi på at øge salget af Manitou-maskiner og vores øvrige import-brands i Grønland, samtidig med at vi sikrer den bedste servicering af kunder i Grønland. Usisaat vil stå for salg af Manitou-maskiner og reservedele, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

I Nuuk er det søskendeparret Minik og Arnannguaq Gerstrøm, der er i spidsen for den store virksomhed, som nu også har forhandlingen af Scantrucks maskiner. De er børn af ægteparret Akisoog Poulsen og Hans Gerstrøm, som grundlagde Usisaat i 1973. Det bliver hovedsagelig Minik Gerstrøm, der som firmaets værkstedsdirektør får ansvaret for de nye produkter fra Scantruck. Hans søster, Arnannguaq Gerstrøm, er Usisaats administrerende direktør.

Læs også