Flyvende genstart i Mejlby

Det er snart to år siden, at Anders og Torben Poulsen flyttede tilbage til Mejlby. Siden har virksomheden Memas fået en forrygende start.

Selvom der ikke bliver brugt store ord, men mest kommunikeret med lune og jysk beskedenhed, har maskinforretningen Memas lagt vandret, siden de for snart to år siden vendte tilbage til lokalerne, hvor det hele startede i Mejlby i Himmerland.

- Det er gået over al forventning. Vi har haft rigtig, rigtig travlt, fortæller Torben Poulsen, som sammen med sin søn Anders, ejer Memas.

- Det er ikke kun »har haft travlt«, vi har rigtig travlt. Det er helt vildt, konstaterer Brian Bay Christensen, som kom »hjem« sidste år som salgsansvarlig.

Alle tre, og egentlig også de øvrige medarbejdere, har været i lokalerne før. Dengang Torben Poulsen stod i spidsen for Mejlby og Vilsgaard, som senere blev solgt.

Kunderne er fulgt med

For Memas er de seneste to år gået stærkt.

- Vi kunne godt bruge en montør eller to mere, siger Torben Poulsen, som netop har ansat lagermand nummer to på under et år. Samtidig går Memas og venter på, at der inden længe starter en lærling i værkstedet.

For kunderne er der stadig.

- 90 procent af dem, vi hjælper, er gamle kunder, så der er god opbakning, siger Anders Poulsen, mens Brian Bay Christensen supplerer:

- De er vant til, at døren er låst op, og de er vant til, at vi tager telefonen.

Og så er Memas også sikre på, at kunderne er glade for, at det er ene kendte folk i virksomheden.

- Vi har nogle utrolig dygtige medarbejdere, som vi har været heldige at have i mange år, og det sætter kunderne pris på, siger Torben Poulsen.

De grønne traktorer er kerneopgaven

Memas er forhandler af mærker som Lemken, Maschio og Ålø, men det meste af tiden bruger de på John Deere.

- Vores kerneopgave er de grønne traktorer. Det er hovedsageligt det, som bliver repareret i værkstedet, og det er hovedsageligt det, der bliver solgt reservedele til, og det er hovedsageligt det, jeg går og finder og handler med, forklarer Brian Bay Christensen.

De brugte traktorer bliver indkøbt både i indland og udland. Nogle er på bestilling fra kunder, mens andre købes ud fra, hvad der bliver solgt mest af.

Dækker Himmerland

Når man har så travlt, som Memas har, er det svært at kigge så langt frem, men alle tre er enige om, at med et par montører mere har Memas den størrelse, virksomheden skal have.

- Vi skal ikke ud at være kæmpestore. Vi vil langt hellere koncentrere os om de kunder, vi har, siger Torben Poulsen.

Virksomheden råder over tre servicebiler og dækker primært Himmerland.

Nyt navn

Sidste år lærte vi navnet Memas at kende, men trods det nyklingende navn begynder virksomhedens historie helt tilbage i 1951, hvor Søren Poulsen startede Mejlby Smede- og Maskinforretning.

I 1990 overtog Torben Poulsen og broderen Preben virksomheden, der senere blev til Mejlby & Vilsgaard. Virksomheden blev i 2016 solgt, og efter et par års pause fra branchen etablerede Torben Poulsen sammen med sønnen Anders maskinværkstedet Mejlby by Poulsen i Haverslev i 2019.

I sommeren 2020 flyttede Torben og Anders Poulsen virksomheden tilbage til Mejlby, hvor det hele begyndte, og virksomheden fik navnet Memas.

Steketee på vej til Himmerland

Når Himmerland er klar til en Lemken Steketee-renser, så står Memas også klar.

- Vi kender det ikke rigtigt heroppe, men på Sjælland er det mega udbredt, siger salgsansvarlig ved Memas, Brian Bay Christensen.

Renseren kan rense mellem afgrøderne og henvender sig til økologer.

Memas har to Steketee-rensere kørende i gulerødder i Himmerland, men demomaskinen fra Lemken har ikke været nem at sætte i gang i det himmerlandske i denne sæson.

- Den kræver, at der er blevet sået med en rækkeafstand på 25 centimeter, og det er der ikke nogen, der har gjort heroppe, siger Brian Bay Christensen.

Alligevel tror Memas på, at det er noget, der kommer.

- Jeg snakkede med en forhandler på Sjælland, som havde solgt 20 til denne sæson, og heroppe kører der ingen, men jeg tror, det er noget, der kommer, det må det gøre. Det kommer til at brede sig lige så stille, det tror jeg, siger han.

Læs også