bannerPos

New Holland-app kan hjælpe landmænd godt gennem høsten

Der er udsigt til en god høst i det meste af Danmark i år. En ny app fra New Holland kan hjælpe landmanden med at få det optimale ud af høsten.

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
01-07-2019 09:22
Høsten står for døren, og forberedelserne til en forhåbentlig god høst med et godt udbytte er i fuld gang. New Holland er altid i gang med nye tiltag, og kan forud for den kommende høst nu også tilbyde en ny app, som kan beregne kornspild og give hjælp til optimal justering af mejetærskere.

Grain loss calculator
Den nye app – Grain loss caluculator – er tilgængelig på dansk til både iOS og Android. Den kan hjælpe kunder til under høsten at finde ud af, hvor stort kornspildet er - og dernæst hjælpe kunderne med at justere mejetærskeren optimalt. Der er blot tre trin der skal følges:

1. Indtastning af mejetærskerens mærke samt skærebordsbredde og soldkassebredde

2. Indtastning af afgrødetype, der høstes: Vælg mellem mere end 30 afgrødetyper og indtast det tilsvarende udbytte

3. Indtastning af antallet af kerner på jorden i et begrænset område

Når man vil kontrollere sit kernespild er det vigtigt at man slukker sin avnespreder, og for at få den mest præcise måling bør halmen lægges på skår, før man tæller kerner på jorden. Husk også at tælle beskadigede og knuste kerner med.

Når målingen er udført korrekt og værdierne er indtastet beregner appen straks det aktuelle kernespild. Resultatet vises i procent og i kg. pr. hektar.

Grain loss calculator er udviklet af New Holland men kan bruges til alle mejetærskermærker og -modeller.

For at få tips til optimeringer af New Holland mejetærskerne kan man efterfølgende bruge Harvest Excellence appen.

Harvest Excellence
Som en ekstra hjælp tilbyder New Holland også appen Harvest Excellence, som blev lanceret i 2018. Med Harvest Excellence appen kan brugere af New Holland mejetærskere få hjælp til at optimere effektiviteten og ydelsen på deres New Holland mejetærsker – afhængig af de forhold, der køres i.

Her skal der blot vælges mejetærskermodel og angives oplysninger om jordtype, afgrødetype og et par andre oplysninger. Ud fra dette vil appen foreslå den ideelle indstilling af maskinen, som er tilpasset præcist til de angivne forhold.

Appen er på dansk og er tilgængelig til både iOS og Android.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next