bannerPos

New Holland-app kan hjælpe landmænd godt gennem høsten

Der er udsigt til en god høst i det meste af Danmark i år. En ny app fra New Holland kan hjælpe landmanden med at få det optimale ud af høsten.

Henning K. Andersen

01-07-2019 09:22
Høsten står for døren, og forberedelserne til en forhåbentlig god høst med et godt udbytte er i fuld gang. New Holland er altid i gang med nye tiltag, og kan forud for den kommende høst nu også tilbyde en ny app, som kan beregne kornspild og give hjælp til optimal justering af mejetærskere.

Grain loss calculator
Den nye app – Grain loss caluculator – er tilgængelig på dansk til både iOS og Android. Den kan hjælpe kunder til under høsten at finde ud af, hvor stort kornspildet er - og dernæst hjælpe kunderne med at justere mejetærskeren optimalt. Der er blot tre trin der skal følges:

1. Indtastning af mejetærskerens mærke samt skærebordsbredde og soldkassebredde

2. Indtastning af afgrødetype, der høstes: Vælg mellem mere end 30 afgrødetyper og indtast det tilsvarende udbytte

3. Indtastning af antallet af kerner på jorden i et begrænset område

Når man vil kontrollere sit kernespild er det vigtigt at man slukker sin avnespreder, og for at få den mest præcise måling bør halmen lægges på skår, før man tæller kerner på jorden. Husk også at tælle beskadigede og knuste kerner med.

Når målingen er udført korrekt og værdierne er indtastet beregner appen straks det aktuelle kernespild. Resultatet vises i procent og i kg. pr. hektar.

Grain loss calculator er udviklet af New Holland men kan bruges til alle mejetærskermærker og -modeller.

For at få tips til optimeringer af New Holland mejetærskerne kan man efterfølgende bruge Harvest Excellence appen.

Harvest Excellence
Som en ekstra hjælp tilbyder New Holland også appen Harvest Excellence, som blev lanceret i 2018. Med Harvest Excellence appen kan brugere af New Holland mejetærskere få hjælp til at optimere effektiviteten og ydelsen på deres New Holland mejetærsker – afhængig af de forhold, der køres i.

Her skal der blot vælges mejetærskermodel og angives oplysninger om jordtype, afgrødetype og et par andre oplysninger. Ud fra dette vil appen foreslå den ideelle indstilling af maskinen, som er tilpasset præcist til de angivne forhold.

Appen er på dansk og er tilgængelig til både iOS og Android.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next