bannerPos

New Holland-app kan hjælpe landmænd godt gennem høsten

Der er udsigt til en god høst i det meste af Danmark i år. En ny app fra New Holland kan hjælpe landmanden med at få det optimale ud af høsten.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
01-07-2019 09:22
Høsten står for døren, og forberedelserne til en forhåbentlig god høst med et godt udbytte er i fuld gang. New Holland er altid i gang med nye tiltag, og kan forud for den kommende høst nu også tilbyde en ny app, som kan beregne kornspild og give hjælp til optimal justering af mejetærskere.

Grain loss calculator
Den nye app – Grain loss caluculator – er tilgængelig på dansk til både iOS og Android. Den kan hjælpe kunder til under høsten at finde ud af, hvor stort kornspildet er - og dernæst hjælpe kunderne med at justere mejetærskeren optimalt. Der er blot tre trin der skal følges:

1. Indtastning af mejetærskerens mærke samt skærebordsbredde og soldkassebredde

2. Indtastning af afgrødetype, der høstes: Vælg mellem mere end 30 afgrødetyper og indtast det tilsvarende udbytte

3. Indtastning af antallet af kerner på jorden i et begrænset område

Når man vil kontrollere sit kernespild er det vigtigt at man slukker sin avnespreder, og for at få den mest præcise måling bør halmen lægges på skår, før man tæller kerner på jorden. Husk også at tælle beskadigede og knuste kerner med.

Når målingen er udført korrekt og værdierne er indtastet beregner appen straks det aktuelle kernespild. Resultatet vises i procent og i kg. pr. hektar.

Grain loss calculator er udviklet af New Holland men kan bruges til alle mejetærskermærker og -modeller.

For at få tips til optimeringer af New Holland mejetærskerne kan man efterfølgende bruge Harvest Excellence appen.

Harvest Excellence
Som en ekstra hjælp tilbyder New Holland også appen Harvest Excellence, som blev lanceret i 2018. Med Harvest Excellence appen kan brugere af New Holland mejetærskere få hjælp til at optimere effektiviteten og ydelsen på deres New Holland mejetærsker – afhængig af de forhold, der køres i.

Her skal der blot vælges mejetærskermodel og angives oplysninger om jordtype, afgrødetype og et par andre oplysninger. Ud fra dette vil appen foreslå den ideelle indstilling af maskinen, som er tilpasset præcist til de angivne forhold.

Appen er på dansk og er tilgængelig til både iOS og Android.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next