Mere tempo på tempobonus

Efter en langsom start er der for alvor kommet gang i udbetalingerne af erstatning til danske minkavlere fra myndighederne.

Efter en langsom start er der efterhånden kommet gang i udbetalingerne af tempobonus til minkavlere, der i november måned aflivede deres mink.

Det viser nye tal fra Fødevarestyrelsen. Tallene, der er opgjort den 5. marts, viser, at styrelsen har udbetalt penge til i alt 400 minkavlere. Heraf er 86 af udbetalingerne relateret til tempobonus,  og indenfor den kategori er der udbetalt 35,17 millioner kroner.

Det har været en stor opgave at få gang i udbetalingen af pengene til minkavlerne, og derfor hjælper 20 medarbejdere fra Landbrugsstyrelsen frem til sommer Fødevarestyrelsen med de mange sager om erstatning til minkavlerne.

Det er fortsat forskud på udbetaling af skindværdier, der udgør den største post i styrelsens minkerstatningsregnskab. Her har 158 avlere fået udbetalt cirka 210 millioner kroner.

I alt er der udbetalt 261,55 millioner kroner. Det forventes, at når alle pengene for forskud på erstatning til minkavlere, er udbetalt, vil der være tale om et beløb i omegnen af 1,9 milliarder kroner. Det beløb godkendte EU-Kommissionen, at den danske regering kunne udbetale uden at komme i strid med konkurrencereglerne i EU tidligere på vinteren.

Fødevarestyrelsen begyndte at udbetale penge til minkavlerne midt i januar måned i år.

Erstatninger udbetalt til minkavlere fra Fødevarestyrelsen

KategoriAntal minkavlereBeløb
Honorar for aflivning15616.303.242 kr.
Forskud, skindværdi158210.075.000 kr,
Tempobonus8635.169.560 kr.
Samlet betløb udbetalt400261.547.802 kr.


Læs også

Minkbranchen skal på museum
Oprydning af minkgrave kan blive langt dyrere
Erstatninger: For alvor fart på udbetaling til minkavlere
Efter nye oplysninger: Fornyede toner om rigsretssag mod Mette Frederiksen
Forsinkede erstatninger gav akavet liv for minkavler
Tekst i minklov skaber debat