bannerPos

Corona fundet i nordjyske mink

Fødevarestyrelsen opfordrer minkejere til at kontakte deres dyrlæge, hvis de får mistanke om coronavirus i deres minkbesætning. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
17-06-2020 12:03
Ud fra et forsigtighedsprincip bliver besætningen slået ned.

Ikke nok med, at skinpriserne er i bund. Nu viser det sig, at pelsdyravlerne også skal til at slås med corona.

Der var således coronavirus i prøver fra de mink fra en nordjysk minkbesætning, som Fødevarestyrelsen indsamlede og fik analyseret på Statens Serum Institut i weekenden. Det oplyser beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove.

Fødevarestyrelsen har fået analyseret prøver fra i alt 34 mink fra den nordjyske besætning. Det skete efter, at Styrelsen fra Patientsikkerhed konstaterede, at en patient med Covid-19 er tilknyttet minkfarmen.

- Da der i weekenden opstod mistanke om smitte blandt minkene, lagde vi i Fødevarestyrelsen omgående restriktioner ned over minkfarmen. Dermed har ingen dyr, og kun få medarbejdere, kunnet komme ind og ud af besætningen. Vi er i løbende kontakt med sundhedsmyndighederne om, hvordan medarbejderne på den berørte minkfarm skal forholde sig, og om håndteringen af det videre forløb, siger Nikolas Kühn Hove. 

Regeringen: Dyrenes skal aflives

Da det er første gang, at der er konstateret coronasmitte i en dansk minkbesætning, har regeringen ud fra et forsigtighedsprincip besluttet, at den smittede minkbesætning skal aflives, for at minimere risikoen for en eventuel smittespredning i den igangværende afklaringsfase, oplyses det.

Samtidigt vil der nu blive udarbejdet en teststrategi med henblik på at afsøge, om der er andre minkbesætninger i området, der er smittede, ligesom Fødevarestyrelsen i samarbejde med sundhedsmyndighederne vil udarbejde retningslinjer for, hvordan en lignende situation vil skulle håndteres fremadrettet.

Nikolas Kühn Hove minder om, at alle, der har kontakt med mink, stadig skal følge Fødevarestyrelsens almindelige hygiejneregler for besætningsbesøg i minkfarme. Dvs. vaske hænder og skifte tøj både inden og efter besøg blandt dyrene. Har man symptomer på Covid-19, skal man blive hjemme.

Kontakt dyrlægen ved mistanke

Mink, der får coronavirus, risikerer at få alvorlige vejrtrækningsproblemer og dø.

Fødevarestyrelsen opfordrer minkejere til at kontakte deres dyrlæge, hvis de får mistanke om coronavirus i deres minkbesætning. Dyrlægen skal kontakte Fødevarestyrelsen, hvis det viser sig, at der grundlag for mistanken.

I Nederlandene er der også blevet konstateret coronasmitte på en række minkfarme, og den hollandske regering har besluttet, at alle smittede besætninger skal aflives. De danske myndigheder har løbende været i dialog om denne udvikling med de nederlandske myndigheder.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next