Direktøren bag rekordoverskud til SLF

Helt uden at søge jobbet endte Brian Lambertsen i direktørstolen hos Sønderjysk Landboforening. Han trådte til i en svær tid – men har fået vendt skuden på sin helt egen facon og med fokus på medarbejderinddragelse. 1. juli har han 25 års-jubilæum i SLF.

Siden slutningen af februar 2019 har 49-årige Brian Lambertsen siddet i direktørstolen i Sønderjysk Landboforening. Hans karriere i SLF er dog langt længere, og den 1. juli fejrer han 25 års jubilæum.

Egentlig har han aldrig søgt stillingen som øverste chef i SLF. Men tilbage i 2018, som hører til blandt de turbulente år i landboforeningens historie, traf bestyrelsen og den daværende direktør aftale om, at samarbejdet var ved vejs ende på grund af uenigheder omkring den fremtidige strategi.

Netop i det turbulente år blev Brian Lambertsen opfordret til at blive konstitueret i stillingen af bestyrelsesformanden Christian Lund.

- Det var en hård tid for vores forening. Vi havde røde tal, og vi måtte desværre tage afsked med en hel del medarbejdere for at skære organisationen til. Samtidig blev der taget en strategisk beslutning om at basere foreningens virke på kerneområderne med service og rådgivning for landmændene, fortæller Brian Lambertsen.

Siden er udviklingen i SLF nærmest kun gået i én retning, og det er fremad. Med Brian Lambertsen ved roret har kursen været sat mod vækst og udvikling, hvilket er godt og grundigt understreget af de to seneste års økonomiske resultater med et plus på bundlinjen på cirka 3,5 millioner kroner i både 2019 og 2020. Samtidig har der været gang i ansættelserne, så SLF i dag er ganske tæt på de 100 medarbejdere.

Lige siden sin start som direktør har den kommende jubilar lagt vægt på medarbejderinddragelse i dagligdagen. Gennem forskellige motiveringsforløb har der flere gange været fokus på medarbejdertrivsel, som har medvirket til, at der alt i alt blæser nye og mere positive vinde sammenlignet med kriseåret 2018, skriver SLF i en pressemeddelelse.
 

Læs også