VKST opruster med fire nye økologirådgivere

Der er stort potentiale i økologisk markbrug, vurderer VKST, der nu forstærker rådgivningen med fire nye rådgivere.

Hele fire nye ansigter er at finde i Økologisk VKST, der opruster sig til fremtiden med en stigende økologisk interesse hos de danske landmænd.

- Vi tror på, at økologien står for fremgang, og der er et stort potentiale derude, og vi er sikre på, at det kommer til at vokse – også hos VKST, siger Jens Ole Pedersen, der er ansvarlig for VKST Planteavl og hele økologiområdet i VKST.

- Priserne for økologisk korn, raps og bælgsæd er meget høje i øjeblikket, og sammen med nye regler for import af nærringstoffer fra biogas og højere støtte for nyomlæggere, ser vi rigtig gode muligheder for nye økologer i vores område, og det imødekommer vi med nye profiler, tilføjer han.

- Vi kan bistå med rådgivning i både det økologiske markbrug, dyrkningsstrategi og økologiske husdyr samt både den generelle og bæredygtige udvikling af virksomheden, men vi ser også økonomien i økologien og styrker landmanden i den retning.

De fire nye

Ny rådgiver er Carsten Hvelplund Jensen, der er ansat som økologikonsulent.

Han kommer senest fra en stilling som driftsleder og landbrugslærer på den selvejede institution Østagergård med økologisk og biodynamisk drift af 240 hektar med brødkornsproduktion og stor angusbesætning. Derudover har han også drevet egen gård i Dianalund på Vestsjælland.

Hos VKST skal han primært arbejde med og rådgive i grovfoderproduktion samt korndyrkning- og tørring.

Jens-Peter R. Paulsen er ansat som juniorkonsulent. Han kommer med en bachelor i agribiologi samt en kandidatgrad i Water and Environment fra Københavns Universitet.

Jens-Peter R. Paulsen har siden nytår siddet med EU-ansøgninger og er allerede nu godt i gang med sin kundeportefølje i VKST, hvor han for det meste skal sidde med planteavl, stribedyrkning og klima.

Ti medarbejdere i alt

Josefine Vinfeldt Adler, der er agronom, er ansat som ny økologikonsulent. Hun har arbejdet i Miljø- og Fødevareministeriet med regulering af den danske husdyrproduktions miljø- og klimapåvirkning. Derudover har hun de seneste to år været driftsansvarlig på egen bedrift med 40 økologiske avlssøer. I VKST vil hun primært arbejde med husdyr, klima og heste.

Katrine Hedemand Bak, der er nyuddannet agronom, er ansat som ny juniorkonsulent. Hun har tidligere været i VKST som praktikant i to måneder i planteavlsafdelingen. Hun skal understøtte og hjælpe de andre konsulenter i afdelingen og skal dernæst primært arbejde med regenerativt jordbrug, biodiversitet og nyttedyr.

Med de fire nye rådgivere er antallet af medarbejdere i Økologisk VKST oppe på ti.

Læs også