Michael Maimann er ny ekspertisechef for Biomasse i Niras

Michael Maimann bliver ny ekspertisechef for Biomasse i Niras som led i rådgivervirksomhedens store satsning inden for den grønne energiomstilling, »Greensition«. Den 35-årige bioteknologiingeniør kommer fra en stilling som projektdirektør i Novozymes.

Niras har endnu en gang styrket sin position inden for den grønne energiomstilling, som rådgiverfirmaet kalder »greensition«. Det sker med ansættelsen af Michael Maimann som ekspertisechef, der er specialist inden for grønne brændstoffer. Han kommer fra en stilling som projektdirektør i Novozymes, og dertil har han tidligere udviklet og implementeret biofuels i både »Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping« og i Ørsted.

- Med ansættelsen af Michael Maimann har vi igen vist, at vi kan tiltrække endog meget stærke kapaciteter, som vil kunne yde et vigtigt bidrag til Niras’ arbejde for greensition. Michael har stor erfaring med at udvikle løsninger inden for bioteknologi og anvendelsen af biomasse for nogle af Danmarks største virksomheder, og hans store viden vil afgjort komme vores kunder til gavn, udtaler senior vice president i Niras, Thomas B. Olsen.

Michael Maimann ser også selv interessante muligheder i den nye stilling hos den storerådgivervirksomhed:

- Interessen for at bruge biomasse i den grønne omstilling er accelereret kraftigt de sidste år. Hvis brugt rigtigt, så har det et stort grønt potentiale. Niras er med greensition startet på en meget spændende og ambitiøs satsning, og jeg er overbevist om, at jeg her vil få masser af muligheder for at omsætte min passion for biomasse og biobrændsler til bæredygtige løsninger, der vil gøre en reel forskel for både vores kunder og for samfundet, siger han.

Står i krydsfeltet inden for grøn energiomstilling

Michael Maimann mener, at Niras har en meget fordelagtig position, når det gælder udviklingen af bæredygtige løsninger inden for grøn energi.

- Niras arbejder i dag med mange aktører, som bidrager til den grønne omstilling inden for fødevareindustrien, energisektoren og forsyningsselskaber, samt med pharma og life science-sektorerne. Man står midt i et vanvittigt interessant krydsningsfelt, hvor man kan trække på ny viden og landvindinger fra alle disse områder. Niras har samtidig et godt ry for at have flade strukturer og at arbejde på tværs af kompetencer og forretningsenheder. Det gør, at vi kan trække på kompetencerne fra hele organisation til at skubbe på den grønne omstilling, og det gør det også ekstra motiverende at blive en del af holdet, siger han.

Michael Maimann tiltræder stillingen som ekspertisechef den 5. december 2022.

Læs også