Vragdel fra rummet rammer fårefarm

Et metalstykke, der styrtede i jorden ved en fårefarm i Australien med en hastighed på omkring 25.000 km/t, er fra en SpaceX-raket, vurderer ekspert.

Familien på Mick Miners gård i det østlige Australien fik sig noget af en overraskelse, da der pludselig lød et stort brag. Landmanden undersøgte straks, hvad der kunne være årsagen. 

Blandt fårene på hans jord ventede ham noget, der på afstand lignede et kulsort træ, han aldrig havde set før. Da han kom nærmere, erfarede han, at det var et tre meter højt stykke metal.

En undersøgelse blev iværksat, og Brad Tucker, der er rumekspert, blev tilkaldt. Det viste sig, at metalstykket, der havde ramt jorden med omkring 25.000 km/t, var fra en SpaceX-raket.

Det skriver NCA NewsWire.

Sjælden hændelse

Spørger man dr. Brad Tucker, der forsker i astrofysik ved Australian National University, er der ingen tvivl om, hvor vragdelen stammer fra. Han var nemlig tilstede og dokumenterede objektet på sin YouTube-kanal.

- Det er helt sikkert vragdele, som var en del af SpaceX Crew-1, udtaler Brad Tucker til den lokale radio.

Vragdelen ramte heldigvis hverken fårene på landmandens jord eller familien hjemme i huset.

Den slags objekter brænder normalt op i atmosfæren eller rammer havet. Hændelsen har givet anledning til en undersøgelse af, om objektet nu tilhører landmanden eller SpaceX.

Læs også