Da medarbejderne fra Fødevarestyrelsens Rejsehold sent tirsdag kom på uanmeldt besøg i en bygning på Århusvej 149 i Trustrup på Djursland fandt de tre grisekroppe, rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører.
Virksomheden er ikke registreret i Fødevarestyrelsen, og dermed har Fødevarestyrelsen ikke ført kontrol med dyreslagtningen og virksomhedens håndtering af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring.
Ud over grise har det ulovlige slagteri solgt oksekød. Virksomhedens udskæring og produktion af blandt andet bacon og rullepølser er sket i en privat bygning, som ikke er godkendt til fødevareproduktion.
Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol.
Ejeren af det ulovlige slagteri har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Han oplyser, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko. Han har afvist at oplyse, hvem han har solgt kød og kødprodukter til.