Jubilæumsmesse skydes i gang i dag

I dag løber NutriFair-messen af stablen for tiende gang i Messe C i Fredericia. Det sker med et festfyrværkeri af produktnyheder til husdyrproducenterne.

Endelig kan NutriFair-messen samle husdyrbranchen igen – og med knap to år uden messe betyder det, at deres udstillere har et hav af nye produkter og inspiration med til de besøgende, konstaterer arrangørerne.

- Det har været utroligt spændende at følge vores udstillere på sidelinjen op til messen og høre om de mange kreative og innovative produkter, som de vil præsentere på NutriFair. Der er ingen tvivl om, at vores jubilæumsmesse bliver noget ganske særligt, lyder det fra NutriFairs projektleder, Ida Brøgger Hahn.

Messen favner bredt på tværs af bedriftsgrene og husdyrproduktioner. Det samme gør en stor del af produkterne fra udstillerne. Aco Funki har tidligere produceret deres halmsystem til griseproducenter, og kan i år meddele, at de også har installeret produktet på et kvægbrug.

Ny automatisering sparer tid

Aco Funki’s halmsystem Funki Multistraw tildeler automatisk strøelse i stalden. Som en nyhed bliver halmsystemet lanceret med en ny funktion – anlægget kan nu også køre med automatisk snitning af halm:

- Med vores halmsystem er det muligt at strø flere gange dagligt, og færre mængder ad gangen. Det betyder, at landmanden undgår, at meget af halmen går til spilde – faktisk ser vi et reduceret halmforbrug på op til 80 procent, siger salgs- og marketingdirektør hos Aco Funki, Torben T. Olesen.

Funki Multistraw tildeler automatisk strøelse flere gange dagligt, og systemet kan indstilles til at dosere både strøelsesmængder samt tidspunktet for tildeling af frisk halm.

- Vi oplever samtidig også en forbedret dyrevelfærd, da dyrene altid har frisk halm, og det sker både støvfrit og støjfrit, og er dermed ikke stressende for dyrene, siger Torben T. Olesen.

Spyd måler nu også fugtighed

En anden udstiller er Care4Farm, som i år har flere produktnyheder til brug i planteavlen. Heriblandt deres populære temperaturmåler-spyd StackView, der nu også kan måle fugtigheden i kornet.

- Du kan tilmed tilslutte alarmer og dokumentere historisk data. Og det bedste er, at du kan tilgå det hele fra din smartphone eller computer, lyder det fra stifter af Care4Farm, Niels Bjerre.

- Vi har også udviklet et produkt, der kan monteres bagpå omrører-systemet i en silo. Her pløjer det sig ned i kornet og måler temperatur – og snart også fugtighed. Når der er tændt for blæseren, og omrøreren kører, tager SiloView målinger hvert kvarter, fortæller Niels Bjerre.

NutriFair finder sted i Messe C i Fredericia tirsdag og onsdag. Det er gratis at deltage, men man skal booke billet på hjemmesiden www.nutrifair.dk.

Fakta om NutriFair

  • NutriFair-messen for husdyrproducenter finder sted i Messe C i Fredericia tirsdag 17. maj og onsdag 18. maj
  • Det er gratis at deltage, og billetter registreres via NutriFair.dk
  • Du kan læse mere om alle udstillerne på NutriFairs digitale platform www.nutrifaironline.dk

Læs også